Zeneműtár

Zeneműtár

A Tudásközpont 4. emeletén, a Csorba Győző Könyvtár Zeneműtárban több mint hatvanezer zenei dokumentumot tartalmazó gazdag gyűjtemény várja látogatóinkat. A műfajok és dokumentumtípusok széles választéka mind a zenebarátok, mind a hivatásos és nem hivatásos muzsikusok részére biztosítja az igényes szórakozáshoz, valamint a zenetanuláshoz, zeneoktatáshoz és kutatáshoz szükséges írott és hangzó anyagokat.

Szolgáltatásaink:

Fontosnak tartjuk a pécsi illetve baranyai zenei élet szereplőinek támogatását, ezért lehetőségeinkhez mérten segítjük őket rendezvények szervezésével, valamint a helyi vonatkozású zenei dokumentumok gyűjtésével és elérhetővé tételével. Ennek érdekében folyamatosan digitalizáljuk Baranyai Zenei Archívumunkat, valamint rendszeresen jelentkezünk helyi vonatkozású zenei írásokkal:

Aktuális

Archív

A Zeneműtár nyitvatartása:

Hétfő–szombat: 10.00–18.00
Vasárnap: Zárva

További információért keresse kollégáinkat:
Telefon: (72) 501-500/28019, 28020
E-mail: zene@csgyk.hu
Facebook: www.facebook.com/zeneteka


A Csorba Győző Könyvtár Apáczai Csere János Fiókkönyvtár fonotékája

Az Apáczai Csere János Fiókkönyvtár zenei gyűjteményét hanglemezek, zenei, irodalmi CD-k, hangoskönyvek alkotják. Az érdeklődőknek klasszikus, könnyűzenei és irodalmi témákban is kínál dokumentumokat. A fonotékában megtalálható hangzóanyagok és zenei könyvek segítségével valamennyi korosztály számára lehetőség nyílik széleskörű zenei ismereteik bővítésére. A zenei, irodalmi és nyelvi hanganyagok csak helyben hallgathatók, a hangoskönyvek és gyermekdalok kölcsönözhetőek. A zenei szakkönyvek és a tájékoztatást nyújtó kézikönyvek, lexikonok is itt kaptak helyet. A zenei szolgáltatásokat beiratkozott olvasók vehetik igénybe.  

Zenei szolgáltatások:

  • zenei szaktájékoztatás
  • zenei vetélkedők szervezése, lebonyolítása
  • ünnepi műsorokhoz, vetélkedőkhöz, zenei és irodalmi anyagok összeállítása
  • csoportos zenei foglalkozások valamennyi korosztály számára (választható témák a mellékelt lista alapján)

További információért keresse kollégáinkat:
Telefon: (72) 550-637
E-mail: apaczai.fiokkonyvtar@csgyk.hu
Facebook: www.facebook.com/apaczai.fiokkonyvtar