Újra kölcsönözhetnek a pécsi olvasók: több lehetőséget is kínál a Csorba Győző Könyvtár

A koronavírus-járvány következtében kialakult veszélyhelyzet miatt a Csorba Győző Könyvtár és fiókkönyvtári hálózata nem látogatható.

Könyv(fu)tár

A könyvtár újraindítja és kibővíti "Könyv(fu)tár" szolgáltatását, a korábbinál több átvételi lehetőséget biztosítva használóinak.

A könyvtár beiratkozott olvasói a kikölcsönzött dokumentumokat:

 1. személyesen a Tudásközpont parkolójában kialakított Könyv(fu)tár Ponton (Pécs, Universitas u. 2/A) és
 2. házhoz szállítással is átvehetik. A házhoz szállítás díja egységesen 500 Ft, melyet kifizethet online >>>, vagy a Könyvtár újranyitásakor – a Tudásközpontban (Pécs, Universitas u. 2/A).

Az első házhoz szállítás és személyes átvétel várható dátuma: 2020. november 25. (szerda)

Kérését elküldheti 2020. november 20-tól:

 • a könyvtár honlapján elérhető űrlapon >>> keresztül, vagy
 • telefonon jelezheti a 72/501-690/28025-es számon, hétköznap 9-15 óráig.

A szolgáltatás igénybevételének feltételei:

 1. Dokumentumot a Csorba Győző Könyvtár (Tudásközpont, Apáczai Csere János Fiókkönyvtár, Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági TanulóTér, Csipkefa Gyermekkönyvtár, Kertvárosi Fiókkönyvtár, Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár és Pinokkió Gyermekkönyvtár) kölcsönözhető állományából lehet választani. Online katalógus >>>
 2. Egyszerre legfeljebb 5 db dokumentum (könyv, hangoskönyv, kotta, CD, DVD, stb.) kölcsönözhető.
 3. A szolgáltatás keretében kért dokumentumok kölcsönzési határideje: 2021. február 15.
 4. A könyvtár munkatársai a beérkezett kérésekre 2 munkanapon belül válaszolnak, egyeztetik a házhoz szállítás, illetve a személyes átvétel részleteit.
 5. A könyvek házhoz szállítása heti egy alkalommal, szerdai napokon történik (csak Pécs közigazgatási területén belül, 500 Ft térítési díj ellenében.)
 6. Személyes átvételre a Tudásközpont parkolójában kialakított Könyv(fu)tár Ponton van lehetőség megadott nyitvatartási időben.
  A Könyv(fu)tár Pont (Pécs, Universitas u. 2/A) nyitvatartási ideje:
  Hétfő, Szerda, Péntek: 9:00–13:00
  Kedd, Csütörtök: 14:00–18:00
 7. A Könyv(fu)táron keresztül kikölcsönzött dokumentumokat a következő szállításnál visszaküldhetik, vagy leadhatják személyesen a Tudásközpont parkolójában kialakított Könyv(fu)tár Ponton.
 8. Otthonukban gyógyuló, valamint hatósági házi karanténban lévő személyek részére könyvek kiszállítását nem vállalja a könyvtár!

A Csorba Győző Könyvtár munkatársai a szolgáltatással kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a konyvfutar@csgyk.hu email-címen vagy telefonon, a 72/501-690/28025-es számon, hétköznap 9-15 óráig várják.

Visszavétel a Könyv(fu)tár Ponton

A vírushelyzet kapcsán elrendelt 30 napos zárvatartás ideje alatt (2020. november 11. - 2021. január 11.) lejáró olvasójegyeket és kölcsönzéseket a Csorba Győző Könyvtár egységesen meghosszabbította összesen 90 nappal. Ha kölcsönzések 2020. november 11. előtt már lejártak és az olvasók még nem éltek a hosszabbítás lehetőségével, akkor ezt megtehetik az online olvasói fiókon keresztül.

A Csorba Győző Könyvtár a zárvatartás idejére késedelmi díjat nem számít fel. Abban az esetben, ha Önnek korábban keletkezett késedelme, lehetősége van az online díjfizetésre. A kikölcsönzött példányok állapotát ellenőrizheti online az olvasói fiókján keresztül.

2020. november 25-től a könyvtár lehetőséget biztosít a zárás előtt a Csorba Győző Könyvtár és fiókkönyvtári hálózatából (Tudásközpont, Apáczai Csere János Fiókkönyvtár, Belvárosi Fiókkönyvtár és Ifjúsági TanulóTér, Csipkefa Gyermekkönyvtár, Kertvárosi Fiókkönyvtár, Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár és Pinokkió Gyermekkönyvtár) kikölcsönzött dokumentumok visszavételére, a Tudásközpont parkolójában kialakított Könyv(fu)tár Ponton.

A Könyv(fu)tár Pont (Pécs, Universitas u. 2/A) nyitvatartási ideje:
Hétfő, Szerda, Péntek: 9:00–13:00
Kedd, Csütörtök: 14:00–18:00

A szolgáltatásokról bővebb információt találhat a www.csgyk.hu oldalon vagy a www.facebook.com/baralib Facebook oldalon, vagy érdeklődhet a 72/501-690/28025-ös számon, hétköznap 9-15 óráig.

Vigyázzunk egymásra, figyeljünk egymásra!

#csorbagyőzőkönyvtár
#pécsésbaranyatudásközpontja
#könyvfutár
#pecsikulturaliscsatorna

Frissítve: 2020.12.10