Neubauer Norbert előad

Új videósorozatot indított a Csorba Győző Könyvtár

Március 16-án indítja el a Csorba Győző Könyvtár videósorozatát Megyénk tájai-Mesék tájai címmel. A sorozat intézményünk webes felületein lesz követhető 10 héten keresztül. Minden héten két film kerül publikálásra (kedden és csütörtökön), egy felnőtt olvasóinknak, egy pedig gyerekeknek szóló tartalmakkal. A felvételek témái között megjelenik Baranya természeti környezete, fellelhető gyógynövényei, illetve helytörténeti érdekességek és megyénk néhány különleges túraútvonala is. A kisebbeknek készült videók bemutatnak továbbá több mesealapú alkotófoglalkozást, papírszínház előadásokat, amelyek segíthetnek egy-egy könyvtári foglalkozás megvalósításában is vagy épp az otthon töltött időt tehetik tartalmassá. 

Az első videónkban a Mecsek geológiai képződményeiről beszél Neubauer Norbert, a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársa. 

A sorozat zárásakor a Csorba Győző Könyvtár kvízjátékot hirdet majd szintén egyet felnőtteknek és egyet gyerekeknek, a kérdések a videókban elhangzott tartalmakat érintik majd. A felvételek megjelenéséről minden héten a bkszr.csgyk.hu oldalon, valamint a Csorba Győző Könyvtár és a megyei könyvtárellátásunkhoz kapcsolódó BKSZR Facebook oldalunkon adunk hírt. 

Intézményünk YouTube csatornáján a most induló videósorozat mellett további különleges helytörténeti dokumentumok is megtalálhatók.

Jó szórakozást, tartalmas időtöltést kívánunk!