2022.07.01. - 18:00

Szorongatott idill - könyvbemutató

Szorongatott idill - Nemes Nagy Ágnes, Polcz Alaine, Lengyel Balázs, Mészöly Miklós levelezése - KÖNYVBEMUTATÓ ÉS KVÍZJÁTÉK

A beszélgetés résztvevői:

Dr. Urbanik Tímea és Dr. Hernádi Mária a könyv szerkesztői, valamint Gűth Csilla, a Csorba Győző Könyvtár könyvtárosa.

A részvétel ingyenes.

A kvízjáték nyertese könyvajándékban részesül.

Időpontja: 2022. július 1. péntek 18:00 óra

Helyszíne: Pécsi Kulturális Központ (7633 Pécs, Dr. Veress Endre u. 6.)

A rendezvény a Pécsi Kulturális Központ és a Csorba Győző Könyvtár Minerva Fiókkönyvtára közös szervezésében valósul meg. A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Rövid ismertető a Szorongatott idill című könyvről:

Négy alkotó, két házaspár - egy történet, amely az 1950-es években kezdődött, és kisebb-nagyobb zökkenőkkel élethosszig tartott.

A kötetben olvasható "nyolckezes" levelekben a szerzők érzékletesen tudósítanak mindennapjaikról vagy éppen az írással kapcsolatos vívódásaikról.

Azokról az évtizedekről, amikor személyes és szakmai életük alakulását döntően meghatározta a korszak megingathatatlannak tűnő politikai berendezkedése és ideológiája. Az utazásokról, társas eseményekről szóló leírások és a könnyed hangú beszámolók mellett olykor súlyos magánéleti és elvi konfliktusok is felvillannak a sorok között. A gazdagon jegyzetelt levelezéskötet fényképeket, dokumentumokat, valamint a Nemes Nagy Ágnes - Lengyel Balázs és Polcz Alaine - Mészöly Miklós házaspár közös történetéhez fűződő szépirodalmi írásokat is közöl.