Szolgáltatásainkat bővítettük a "karantén" alatt

A Csorba Győző Könyvtár intézményegységei pár hónappal ezelőtt, március 12-én bezárták kapuikat. Kollégáink a zárvatartás alatt gyorsan, rugalmasan alkalmazkodtak az új munkarendhez, amelynek köszönhetően megtöbbszöröztük jelenlétünket az online térben. A teljesség igénye nélkül szeretnénk megosztani néhányat a megvalósított munkákból.

Fiókkönyvtárainkban dolgozó kollégáink meséket olvastak fel a gyerekeknek, vagy éppen könyvajánlót készítettek az Irodalmi Nobel-díjasok Könyvtára sorozat köteteiről. Az Olvasói szemmel című könyvajánlónk is számos ajánlattal bővült. Elindítottuk a Könyv(fu)tár szolgáltatásunkat is, amely segítségével így házhoz vittük az előre leadott kérések alapján a könyveket olvasóinknak. A Facebook mellett megjelentünk a Spotify-on, a Pinteresten, a Moly.hu oldalon, az Instagram oldalunkon és a Youtube csatornánkon is folyamatosan bővült a feltöltött tartalmak száma. A vírus ideje alatt hetente jelentkeztünk hírlevéllel, amelyben számos kulturális kikapcsolódással, tanulással kapcsolatos hírt, honlapot gyűjtöttünk össze olvasóinknak. Emellett kvízeket, szabaduló szobát, a magyar költészet napja alkalmából közös videót és Online Ünnepi Könyvheti akciót szerveztünk. Online versmondó versenyünkre közel 100 gyerek jelentkezett. Munkatársaink több ezer könyvet dolgoztak fel a zárvatartás alatt, rendbehozták a megrongálódott dokumentumokat. Rendezték, javították az állományokat könyvtárainkban, készítették a statisztikákat, és elkészültek a megyei szolgáltató helyeink összegző szakmai beszámolói.

Úgy véljük, olvasóink örömmel fogadták kollégánk kreativitását és lelkesedését. Ezzel az innovatív szemlélettel kívánjuk folytatni munkánkat a nyitás után is. Köszönjük bizalmukat!