Száguld a Könyv(fu)tár - jövőre folytatjuk!

A Csorba Győző Könyvtár tavasszal már bevezetett Könyv(fu)tár szolgáltatását a novemberi korlátozások után újraindította. Olvasóink éltek a lehetőséggel, az elmúlt hetekben több ezer dokumentumot mozgatott meg a szolgáltatás. A mostani visszajelzések azt mutatják, hogy olvasóink szívesen kölcsönöznek ilyen formában is, a karácsony előtti napokban pedig érezhetően emelkedett az igénylések száma. 

A tavaszi karantén-időszak idején bevezetett szolgáltatásunk tapasztalatait átgondolva és kibővítve indítottuk el újra Könyv(fu)tárt, illetve szerveztük meg a Tudásközpont mögötti Könyv(fu)tár Pontunk működését. 

Pécsett az elmúlt egy hónapban 471 olvasónk, 1798 dokumentumot (könyveket, hangoskönyveket, DVD-ket, kottákat) kölcsönzött a Csorba Győző Könyvtár állományából. Az olvasók 2018 darab korábban kölcsönzött dokumentumot hoztak vissza a Könyv(fu)tár Pontunkra, továbbá félszáz feletti volt a házhoz szállított könyvcsomagok száma. 

A kéréseket küldött olvasók között nagy számban voltak nyugdíjasok, általános és középiskolai tanulók, egyetemisták, utóbbiak tanulmányaikhoz, vizsgáikhoz kölcsönözték a szükséges olvasnivalót. 

Mivel november óta könyvtárbuszaink sem járnak, így a szolgáltatást, ideiglenesen mikrobuszokkal biztosítottuk. Az elmúlt hetekben 40 könyvtárbusszal ellátott településen 1200 dokumentumot juttattunk el olvasóinkhoz. 

Az idei év minden tekintetben rendhagyó volt számunkra. A nehézségek ellenére is igyekeztünk kiszolgálni olvasóinkat, januárban összegezzük a tapasztalatokat és folytatjuk a szolgáltatást. 

Szolgáltatásaink december 24-január 3-ig szünetelnek, legközelebb január 4-től várjuk kéréseiket.

Hálásan köszönjük olvasóink bizalmát, támogatását!

Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánunk!