Sarah Addison Allen: A varázslat tava

Sarah Addison Allen: A varázslat tava

2020.05.21.

Sarah Addison Allen amerikai írónő számos sikerkönyv szerzője. Romantikus regényei bájosak és elbűvölőek, a misztikummal és varázslattal átitatott lapok között elmerülhet az olvasó. Szép borítójú, mesét idéző címmel megjelent könyve került most a kezembe, egy tündéri, szívmelengető történettel az élet lehetőségeiről, a megvalósítható álmokról, szerelemről és veszteségekről, csipetnyi mágiával fűszerezve.

Kate egy éve veszítette el férjét, és a gyász fájdalmas stációit átélve elvesztette önmagát. Anyósa önhatalmúlag átveszi élete felett az irányítást. Eladja Kate – férjével közös – régi lakását, új iskolát keres különc unokájának, Devinnek, és magához költöztetné a családot, kihasználva az ebben rejlő médialehetőséget karrierje építésére. Kate azonban lassan felocsúdik. Ő ezt nem akarja!

Devin a poros padlás rejtekében egy régi doboz varázslatos kincsei között rátalál egy hívogató képeslapra egy tóról. Kate emlékeiben visszarepül egy emlékezetes, boldog gyermekkori nyárba, az apró csodákkal teli partmenti lugasok és a varázslatos tó elbűvölő világába. Hirtelen elhatározással elutazik lányával erre a titkokkal és reménnyel teli helyre. Szeretné megadni lányának is azt a rejtélyekkel teli, különleges élményt, amiben neki ott része volt.

Az utolsó pillanatban érkeznek meg a tóhoz, ahol már csak néhány lerobbant tóparti kabin jelzi a Lost Lake üdülő helyét, melyet Kate nagynénje Eby üzemeltetett. Eby férje régen meghalt, ő pedig lassan ráébred, hogy még maradtak álmai, megvalósítani való tervei. Ezért hosszas vívódás után készül eladni ezt a tóparti helyet. Egy utolsó, csodás élményeket megidéző nyaralásra visszatérnek a régi vendégek: a néma Lisett, aki igazi ételspecialitásokkal kényezteti el őket, a más-más társadalmi körből származó, mindig morgolódó nyugdíjas barátnők Selma és Bulahdeen, a félős, magányos Jack, aki szerelmes Lisettbe, de eddig nem mert lépni, és a sok sebet hordozó West, akivel Kate együtt töltötte azt a régi, felejthetetlen nyarat.

Mit jelent számukra Lost Lake kivételes világa? Megtalálják benne azt a különleges, bűvös erőt, ami átsegíti az embert a saját fájdalmas veszteségein és rávezeti őket ezek feloldására? Kate ebben a gyönyörű környezetben megleli régi, céltudatos önmagát?

A szerethető, színes egyéniségeket felvonultató könyv érzelmes utazás a minden korosztályt érintő változásokról, a csodás álmokról, az élet ajándékairól és a közösség erejéről. Magával ragadó stílusa, bölcs gondolatokkal övezve, igazi kikapcsolódást nyújt.

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2017

Összeállította: Dettréné Radnai Judit

A könyvet megtalálja könyvtárunkban >>>