Rick Riordan: Az elveszett hős (Az Olimposz hősei 1.)

Rick Riordan: Az elveszett hős (Az Olimposz hősei 1.)

2020.04.01.

Rick Riordan újabb történetekkel folytatja a Long Island északi részén található, elvarázsolt Félvér Tábor krónikáit, ahova „senki sem esik be csak úgy, csak akkor, ha az illető félisten vagy isten, vagy ha egy nagyon-nagyon eltévedt pizzafutár.”

„Három vadonatúj hős. Egy eltűnt félisten. És egy átok, ami mindegyiküket pusztulással fenyegeti… Percy Jackson visszatér… Vagy mégsem? Ugyanis minden nyom nélkül eltűnik a Félvér Táborból. Annabeth égre-földre keresi kedvesét, egyelőre eredménytelenül. Ám ugyanolyan rejtélyesen, ahogy Percy felszívódott, feltűnik egy Jászon nevű srác, aki semmire sem emlékszik a múltjából, viszont nagyon sokat tud. Például a küldetésekről, és – csak úgy mellékesen – folyékonyan beszél rómaiul, hogy a farkas-pótszülőkről már ne is beszéljünk… Elhangzik egy újabb prófécia, és kezdetét veszi egy újabb küldetés – most már Jászon vezetésével.”

Ha olvastad a Percy Jackson és az olimposziak sorozatot, akkor bátran vágj bele Az Olimposz hőseinek történeteibe is. Ha azonban nem tudod, ki Percy Jackson és kik az olimposziak, akkor jobban teszed, ha az alapoknál kezded.

Riordan visszatér a Félvér Tábor hőseihez, de új szereplőkkel, új helyszínekkel és a római mitológiában elmerülve folytatja a történetet. Természetesen a világ megmentéséről van szó, egy újabb prófécia alapján, mindez fergeteges humorral, szerelemmel, izgalommal és észveszejtően nagy csavarokkal fűszerezve.

…és hogy hol van Percy? Megnyugtatunk mindenkit, hogy a következő résztől már ismét szerepelni fog, Annabeth-szel és Nicoval együtt.

Kiadás helye: Szeged
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2018

A könyvet megtalálja könyvtárunkban >>>