Renée Rosen: Egy nyár New Yorkban

Renée Rosen: Egy nyár New Yorkban

2020.05.03.

Renée Rosen romantikus könyve egy fiatal, otthonától elszakadó lány visszaemlékezését keretként használva, megismertet bennünket a nagyhírű Cosmopolitan magazin legendás főszerkesztőjével, Helen Gurley Brown írónővel. Helen történetén keresztül bepillanthatunk a női magazinok világába, megcsíphetjük a Cosmo-varázst. A mű élvezetes leírásait olvasva eljuthatunk New York egy-egy híres pontjára: az esti fényben meseszerű élményt nyújtó Empire State Building tetejére, a színes fényárban úszó Times Square-re, és elmerülhetünk a Central Park különleges hangulatában.

Alice félárva, vidéki lány, akinek nyugodt élete egyik napról a másikra felborul, amikor édesapja mostohát hoz a házhoz, és gyermekkori szerelme szakít vele. Hirtelen elhatározással a nyüzsgő nagyvárosba, New Yorkba utazik, hogy felfedezze a metropoliszt és kövesse álmait, és elismert fotóművész legyen. Mit nyújthat számára ez a város, még nem tudja…

Titkárnőként kezd dolgozni egy magazinnál, ahol találkozik Helennel, aki feministaként kiáll a munkájában sikeres, egyedülálló nők házasság előtti párkapcsolatáért. „A szex és az egyedülálló lány” című műve nagy sikert arat a fiatal nők között, így a Hearst Corporation felkéri, legyen a Cosmopolitan új főszerkesztője.

A szerkesztőségben Helen haladó, a nőket felszabadító nézetei miatt folyamatosan ellenállásba ütközik, de nem engedi, hogy a magazin a régi, konzervatív értékeket képviselje. Ő a fiatal nőkhöz akar szólni, s ez által sikerül komoly reklámbevételekre szert tenni. 32 évig vezeti a magazint, töretlenül képviseli és inspirálja a nőket, hogy vállaljanak felelősséget és vegyék saját kezükbe sorsuk alakulását. Alice életét is nagyban befolyásolja ez az új látásmód, közös munkájuk során rengeteget tanul magáról, az élet szépségéről és ellentmondásosságáról. Vajon összegyűjtött annyi inspirációt, hogy elérje kitűzött céljait?

Kiváló, élvezetes olvasmány egy rendkívüli nő életéről, az úttörő Cosmopolitan magazin világáról és egy naiv, vidéki lány első kihívásairól és tapasztalatairól a munka világában.

Kiadó: I.P.C. Könyvek
Kiadás helye: Budapest  
Kiadás éve: 2019

Összeállította: Dettréné Radnai Judit 

A könyvet megtalálja könyvtárunkban >>>