PécsLIT: 6 nap irodalom idén is

A PécsLIT Irodalmi Fesztivál már második alkalommal várja a könyvek szerelmeseit. A szervező Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat most is hűek maradtak a “6 nap irodalom” szlogenhez, ebben az évben szeptember 12-től 17-ig tart majd az eseménysorozat, amely során közel 50 program várja majd az érdeklődőket.

Az idei fesztivál évfordulós programjai között kiemelt helyen szerepel a Bertók Lászlóra emlékező, Lázár Balázs Mocorgó vízcsepp című dokumentumdrámája alapján készült felolvasószínházi előadás. A darab bemutatója a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában lesz szeptember 14-én, a Kossuth-díjas költő halálának második évfordulóján. 

A 2022-es PécsLIT vendégei között számos olyan szerző lesz jelen, akik a közelmúltban jelentkeztek új kötettel, itt lesz többek között Tóth Krisztina, Závada Pál, Kustos Júlia, Háy János, Zalán Tibor, Vámos Miklós, Cserna-Szabó András.

A fesztiválnak idén is lesznek külföldi vendégei: érkezik Rike Reiniger Németországból és Primož Repar Szlovéniából, továbbá a Cervantes Intézet is két eseménnyel lesz jelen a fesztiválon.

A PécsLIT köszönti az idén 20 éves Literát is, amely megalakulásakor az első online irodalmi portál volt itthon.

A programsorozat megvalósulását Pécs MJV Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap és a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. támogatja.

További részletek: https://pecslit.hu

Facebook: www.facebook.com/pecslitfesztival