Pécs-Baranya évszázadai 8. - konferenciafelhívás

A Csorba Győző Könyvtár, a Pécs Története Alapítvány és az MTA Pécsi Területi Bizottsága 2023 őszén, a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódva nyolcadik alkalommal szervezi meg a Pécs–Baranya évszázadai című országos helyismereti konferenciáját.

Az immár jelentős hagyományokkal bíró rendezvény bemutatja a térség történetével, kulturális örökségével kapcsolatos legújabb kutatásokat és közös fórumot biztosít a különböző tudományterületeken és különböző intézményekben, vagy éppen intézményi keretektől függetlenül dolgozó kutatók számára.

A konferencia helyszíne:          Pécs, Tudásközpont (Universitas u. 2/a)

Tervezett időpontja:                2023. november 9-10. (csütörtök – péntek)

Az előző évekhez hasonlóan kronológiai és tematikus megkötés nélkül várunk Pécs város és Baranya megye történetének bármely szegmensével kapcsolatos, eddig feltáratlan és szakmai szempontból lényeges kérdéseket tárgyaló előadásokat.

Az előadások időtartama 20 perc, prezentáció bemutatására (ppt, prezi) lehetőséget biztosítunk, a rendezvény helyszínén stabil internet-kapcsolattal rendelkezünk.

A konferenciával kapcsolatos szállás- és útiköltségeket nem tudjuk téríteni.

Jelentkezni a jelentkezési lap (benne az előadás 1500–2000 leütés terjedelmű összefoglalója) kitöltésével és beküldésével lehet. A dokumentum IDE kattintva letölthető. Jelen felhívásunk pedig ITT letölthető.

A jelentkezés határideje:         2023. szeptember 15. (péntek)

Beküldési cím:                        baranyaihelyismeret@gmail.com

A szervezők a beérkezett jelentkezések összesítése után alakítják ki a konferencia programját, és legkésőbb 2022. szeptember 30-ig értesítik a jelentkezőket az előadás elfogadásáról.

A konferenciát könyvtárunk honlapján élőben közvetítjük, az elhangzott előadások szerkesztett változatát pedig – későbbi egyeztetések szerint – tanulmánykötetben adjuk közre.

További információkkal munkatársaink az alábbi elérhetőségeken szolgálnak:

E-mail: baranyaihelyismeret@gmail.com

Telefon: +36-72/501-690 / 28055, 28056

Pécs, 2023. május 25.

 

            Miszler Tamás s.k. - igazgató, Csorba Győző Könyvtár                       

            Pilkhoffer Mónika s.k. - munkabizottsági elnök, MTA PAB Város- és Helytörténeti Munkabizottsága                          

           Keresnyei János s.k. - elnök, Pécs Története Alapítvány