Módosul a Tudásközpont és a pécsi fiókkönyvtárak használati szabályzata

Tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy 2022. augusztus 1-től a Csorba Győző Könyvtár és a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont épületében működő könyvtáraira, valamint a Csorba Győző Könyvtár pécsi fiókkönyvtáraira vonatkozó használati szabályzat módosított változata lép életbe. 

Az alábbiakban szeretnénk ismertetni, hogy melyek a legfontosabb változások:

  • A gyermekcsoportokat szervező, kísérő pedagógusoknak beiratkozáskor, illetve lejárt olvasójegyük meghosszabbításakor nem kell tagsági díjat fizetniük abban az esetben, amennyiben évente legalább egy alkalommal könyvtári foglalkozás céljára gyermekcsoportot kísérnek a Körbirodalom Gyermekkönyvtárba. A gyermekcsoportot szervező, kísérő pedagógusok beiratkozása, lejárt olvasójegyük meghosszabbítása a gyermekkönyvtárban történik.
  • Új lehetőséggel bővül a gyermekkönyvtári szolgáltatások köre; már társasjáték kölcsönzésre is van lehetőség. A társasjátékok kölcsönzési ideje egy hét, mely kétszer hosszabbítható. Egyszerre egy olvasójegyre 1 db. társasjáték kölcsönözhető. A társasjátékok kölcsönzése és visszavétele kizárólag a Körbirodalom Gyermekkönyvtárban, az ott dolgozók közreműködésével történik. Kölcsönzéskor és visszavételkor, a további vitás kérdéseket elkerülendő, az alkatrészeket a könyvtári alkalmazott és a Könyvtárhasználó együtt leellenőrzik.
  • A Körbirodalom Gyermekkönyvtár olvasóterében lévő Pöttyös szoba (Gyermekjátszó 4124) a kisgyermekek és szüleik számára berendezett foglalkoztató terem, használatát a gyermekkönyvtárosok szabályozzák. Felnőtt személyek csak a kíséretükben lévő gyermekekkel együtt használhatják.
  • A tagsági díj megfizetése alól mentesülők között az Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány tisztségviselői és titkárságának munkavállalói is szerepelnek.
  • Egyszerűsítettük és egyértelműsítettük a fogyatékossággal élő személyek tagdíjmentességére vonatkozó jogosultságot és az igazolásra alkalmas dokumentumok körét.
  • Az olvasójegy használatánál egyértelműsítettük, hogy mindenki csak a saját olvasójegyével léphet be a könyvtárba. Az olvasójegy másra történő átruházása könyvtári ügyintézés céljából megengedett. A könyvtárhasználó teljes felelősséggel tartozik az olvasójegy használatát, valamint az adatváltozásokat illetően is!
  • Amennyiben a Könyvtárhasználó – és azon személyek, akiknek a Könyvtárhasználó a jótállója – könyvtári tartozásainak együttes összege eléri vagy meghaladja a kétezer forintot, a Könyvtár korlátozza a Könyvtárhasználó könyvtárhasználati jogát.

A módosított könyvtárhasználati szabályzatok itt érhetők el:

  •  A Tudásközpont könyvtárainak használati szabályzata >>>
  •  A Csorba Győző Könyvtár fiókkönyvtárainak használati szabályzata >>>

Felmerülő kérdéseivel, kérjük, forduljon az Olvasószolgálat munkatársaihoz!