Minősített Könyvtári címet kapott a Csorba Győző Könyvtár

Intézményünk igazgatója Miszler Tamás január 22-én, A magyar kultúra napján vehette át a Minősített Könyvtári címért járó oklevelet Fekete Péter kultúráért felelős államtitkártól és Fülöp Péter művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkártól.

A cím elnyerésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma évente pályázatot hirdet, amelynek célja a minőségfejlesztés és a minőségirányítás módszereinek alkalmazásában kiemelkedő teljesítményt nyújtó könyvtárak munkájának elismerése. A pályázó könyvtárak előre meghatározott szempontok szerint elkészített önértékelés és teljes körű minőségügyi dokumentáció benyújtásával jelentkezhetnek a cím elnyerésére.

A Könyvtári Minőségügyi Szakértői Bizottság a Könyvtári Intézet felkérése alapján a Csorba Győző Könyvtárban is elvégezte a jogszabályban előírt helyszíni vizsgálatokat. A bizottság a megújult Könyvtári Közös Értékelési Keretrendszer szempontjait és a pályázatot benyújtó szervezetek teljesítményének színvonalát és minőségirányítási eredményeit tekintette át. Ezek alapján a Csorba Győző Könyvtár megkapta a Minősített Könyvtári címet, amelyet 5 évig viselhet intézményünk.