Mandy Baggot: Szingliként a nyárba - avagy a korfui kaland

Mandy Baggot: Szingliként a nyárba - avagy a korfui kaland

2020.05.25.

Mandy Baggot brit írónő, számos könnyed, romantikus regény szerzője. Könyvei szorosan kötődnek a természet szépségeihez, egyik kedvenc helye Korfu, ahol ez a történet is kezdődik. A színes borító nézve magunk elé képzelhetjük az akvamarin tengert, a buja zöld ciprusokat és a part aranyló sárga homokját. Nem hiányozhat a képről a két fiatal női főszereplő, akikkel átélhetünk egy színes élményekkel tarkított kalandos utazást.

A munkamániás Tess és Sonya jó barátnők. Megosztják egymással csajos életük minden titkát. Egyik napról a másikra kapcsolati válságba kerülnek. Mit csináljanak? Hirtelen ötlettől vezérelve egy gondtalan nyaralásra szánják el magukat kettesben, álmaik szigetére, a gyönyörű Korfura. Itt végre egy hétig pihenhetnek és feltöltődhetnek, élvezhetik a tenger moraját, a szikrázó napsütést, a görög ételek csodás ízeit. Távol mindentől és mindenkitől, aki fájdalmat tudna okozni nekik. Elhatározásuk azonban nem jár sikerrel, mivel Sonya nem tudja elűzni gondolataiból szíve pasiját; Tess pedig véletlenül belefut a jóképű Andrasz karjaiba, és belecsöppen egy népes, görög család hagyományos esküvői készülődésébe. Andraszt ugyanis határozott édesanyja szeretné kiházasítani, ám ő ellenáll, és inkább kitalál egy angol, szőke hajú, kék szemű kamubarátnőt. Alkut köt Tessel: elkalauzolja őt és barátnőjét Korfu különleges tájain, és még laptopját is kölcsön adja, ha hajlandó eljátszani a kitalált barátnő szerepét.

Innentől nincs megállás, főhőseink egyik fordulatos kalandból a másikra csöppennek. Mi pedig megismerhetjük a Korfura oly jellemző nyúlánk eukaliptuszfákkal övezett dimbes-dombos tájat, a naplemente rózsaszínébe hajlott kék eget, a szivárvány minden színében pompázó virágok sokaságát, fürödhetünk az eldugott kis tavernák hűs vízében, megcsodálhatjuk a kis nyaralók között megbúvó buja olajfaligeteket, mindezt sok humorral, érzelemmel, tradicionális szokások izgalmas leírásaival. Ahogy telik az idő, Tess és Andrasz kapcsolata fokozatosan megváltozik.

Színjáték ez még, vagy valami egészen más? Meg tudják mutatni egymásnak az igazi énjüket? Fel merik vállalni régen elnyomott fájdalmaikat, sértettségüket? Kibékülnek családjaik vélt vagy valós elvárásaival? Ez a bonyodalmakkal és félreértésekkel teli hét megmutathatja nekik az utat, egy teljesebb, reménytelibb élet felé?

A könyv lapjain egy hamisítatlan görög család életébe pillanthatunk bele. Megismerhetjük bánataikat, örömeiket, hagyományaikat. Baggot jól megírt, szórakoztató nyári olvasmánya egy izgalmakkal teli kalandozás az elbűvölő táj fantasztikus szépségeibe, szerelemmel és derűs helyzetek sorával.

Kiadó: Tericum
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2019

Összeállította: Dettréné Radnai Judit

A könyvet megtalálja könyvtárunkban >>>