Laura Morelli: A gondolakészítő

Laura Morelli: A gondolakészítő

2020.04.06.

A szerző – aki doktorált művészettörténetből, s kutatásokat is végzett Olaszországban – kalandos történelmi regénye a 16. századi Velencébe kalauzol el bennünket. A könyv lapjain megjelenő város varázslatos és elbűvölő, a reneszánsz kor olaszországi hangulatát, életérzését magával ragadóan, érzékletesen mutatja be. S miközben az emberi viszonyokról, a város legismertebb gondolakészítő műhelyéről, a gondolakészítés csodálatos fogásairól olvasunk, elképzelhetjük a Rialto piac zsongását, a velencei sikátorokat, kis hidakat, terecskéket, velencei palotákat.

A gyönyörűen kidolgozott történetben, mely tele kihívásokkal, ármánnyal, szerelemmel és az újrakezdés lehetőségével, egy gondolakészítő család történetével és mindennapjaival ismerkedhetünk meg. A család régóta gondolakészítésből él, így az apa már természetesnek veszi, hogy a legidősebb fia, Luca fogja örökölni a műhelyt. Mindent megtanít a fiának a gondolakészítésről, a felhasználandó anyagokról, azok megmunkálásáról, amit ez a szép és nehéz szakma megkövetel. Egy váratlan családi tragédia azonban arra készteti Lucát, hogy új útra lépjen. Család, büszkeség és újrakezdés között őrlődik. Ám később – hogy elbűvölje titkos szíve hölgyét – mégis egy antik gondola felújításába fog.

Apa és fia problémákkal teli, viszontagságos sorsa bemutatja a velencei hajóácsok, a gondolakészítők kivételes művészetét. Át kell-e vinni nemzedékről nemzedékre az áthagyományozott tudást?

A regény szépen kidolgozott karakterekkel, hű korleírásokkal, elegáns történetével elvarázsolja az olvasót.

Kiadás helye: Budapest
Kiadó: I.P.C. Könyvek
Kiadás éve: 2016

Összeállította: Dettréné Radnai Judit

A könyvet megtalálja könyvtárunkban >>>