Kovács Bálint: Lehetne, hogy csak aludjunk? - könyvbemutató

Szeretettel várunk minden érdeklődőt Kovács Bálint: Lehetne, hogy csak aludjunk? című könyvének bemutatójára a Várkonyi Nándor Fiókkönyvtárba.

Időpont: 2023. február 21. (kedd) 17:00 óra
Helyszín: Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár, Hírlapolvasó
(Nagy Jenő u. 24.)

A szerzővel Fischer Margit, a Csorba Győző Könyvtár munkatársa beszélget eddig megjelent köteteiről.

Kovács Bálint író és Junior Prima-díjas újságíró első novelláskötete 2021-ben jelent meg a Kalligram kiadónál Lehetne, hogy csak aludjunk? címmel, de nem ez az első kötete: korábban Puszild meg – Szexuális zaklatás, a #metoo jelenség és ami mögötte van címen dolgozta fel a zaklatás, a hatalommal való visszaélés természetrajzát provokatív és elgondolkodtató könyvében.

Újságíróként a hvg.hu kultúra rovatának munkatársa, korábban dolgozott az Indexnél, az Origónál és a Magyar Narancsnál is, szépíróként pedig Vámos Miklóson kívül az Élet és Irodalom is méltatta: a novelláskötetében megjelenő „élethelyzetek és érzelmi állapotok szinte ijesztően ismerősek – nem pusztán átélhetőek, de sokak által valószínűleg át is élt, átvészelt időszakok. Feleleveníteni ezeket és szembenézni velük pedig terápiás jellegű, akár katartikus erejű is lehet.”

„Ha J. D. Salinger, a Zabhegyező írója 1987-ben újraszületett volna Budapesten, talán ilyesféle szövegekkel keltene figyelmet, és nyerne Pulitzer-díjat.” (Vámos Miklós)

A programon való részvétel ingyenes.