A költészet napjára készülünk

A magyar költészet napját Magyarországon április 11-én József Attila születésnapján ünnepeljük. Ebből az alkalomból minden évben irodalmi eseményekkel, versmondó versenyekkel tisztelgünk e jeles nap előtt. Az elmúlt években kevés lehetőségünk volt arra, hogy személyes jelenléttel szervezzünk eseményeket a költészet napjára. Idén viszont több eseménnyel készülünk.

A Tudásközpontban április 11-re és 12-re Versmondó versenyt hirdettünk alsós és felsős diákoknak. Az eseményre az alsós nevezések már korábban beteltek. Nevezni szabadon választott, életkornak megfelelő verssel lehetett. A jelentkezők maximum 3 perces előadással jelentkezhettek.

A verseny időpontja:

Alsó tagozatosok számára: 2022. április 11., hétfő 14 óra

Felső tagozatosok számára: 2022. április 12., kedd 14 óra

Helyszín: Tudásközpont, Konferenciaterem 7622 Pécs, Universitas u. 2/a

További információ kérhető telefonon: +36 72 501-600/28022 mellék.

------------------------------------------------------------

A Csorba Győző Könyvtár Várkonyi Nándor Fiókkönyvtárában 2022. április 11-én 17:00 órakor a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma és Kollégium versmondó körének Színes verses kavalkád című előadására várjuk olvasóinkat.

Szereplők: Balogh Sára, Dunai Áron, Kékkői Kata, Kisóvári-Németh Kincső, Mihovics Máté, Ortmann Anna, Rigó Anna, Rózsa Anna, Rudolf Eszter, Szokolai Tímea, Takács Botond

Művészeti vezetők: Nagy Katalin, Csák Lili

------------------------------------------------------------

Színes színpad

A Színes színpad, Hajnal Éva 2011 óta működő drámacsoportja, amely már 10 éve az Apáczai Fiókkönyvtárunkban tartja foglalkozásait. A csoport az idei évben, április 11-én ismét felkerekedik és végigjárja Pécs gyönyörű tereit, utcáit és versmondással nyújt örömet a járókelőknek.  

A Színes színpad által szervezett Verslábak című eseménysorozat ezen a napon a következő helyszíneken, az alábbiakkal várja az érdeklődőket:

15 órától a Kertvárosból induló 3-as buszon szavalnak a legkisebbek.

15.30-tól a Kossuth téren, 16 órától a Széchenyi téren 16.30-kor a Jókai téren hallhatnak majd verseket a csoport tagjaitól.

Pécsi költők saját költeményeit hallhatják az érdeklődők 17.30-kor a Kossuth téren, 18.00-kor Széchenyi téren, 18.30-kor a Jókai téren.

A felnőtt programon kortárs költők megzenésített verseit, valamint saját szerzeményeit énekli: Villuth András zeneszerző.

Vendég: Izsó Zita, Gérecz Attila-díjas magyar költő, író

19 órakor a Zarándok Galériában (Jókai tér 4.) a költők további verseinek felolvasására kerül sor.

 

A Verslábak program ötletgazdája, szervezője, moderátora: Hajnal Éva tehetségmentor.