Kimberly Freeman: Csillagok az óceán felett

Kimberly Freeman: Csillagok az óceán felett

2020.05.26.

Gyönyörű, színes virágokkal és a csillagos égbolttal díszített, megkapó borító rögtön felkeltette érdeklődésemet Kimberly Freeman új könyve iránt. Már olvastam a szerző előző műveit és egyik nagy kedvencem lett. Megszerettem romantikus könyveinek különleges izgalmakkal és mesés fordulatokkal teli világát. A fülszöveg is kíváncsisággal töltött el, s nem tudtam letenni ezt a megindító, szívhez szóló történetet, mely három szálat kapcsol össze.

A történet egyik szála napjainkban játszódik. Victoria Ausztráliából Bristolba utazik, hogy beteg, történelemprofesszor édesanyjának támaszt nyújtson. Megérkezve kiderül, nagyobb a gond, mint sejtette: anyukájának memóriazavarai vannak, nem lehet felügyelet nélkül hagyni. Tori anyja irodájában talál egy régi levelet, mely átvezet 1874-be.

Agnes Resolute egy angliai lelencházban nőtt fel. 19 évesen hagyja el az intézmény falait és merész elhatározással úgy dönt, hogy először szeretné megtalálni édesanyját. Egyetlen emléktárgya tőle egy egyszarvú képét ábrázoló gomb, amit felismert egy helybeli nemes hölgy, Genevieve Breckby ruháján. Agnes céltudatos, kitartó nyomozásba kezd, mely igen kalandos, csalódásokkal és nehézségekkel teli útra viszi őt. Barátokat és ellenségeket szerez, hihetetlen élményekkel gazdagodik. Földrészeket és az óceánt átszelve vajon meddig képes elmenni, hogy megismerje származását? Lehet, hogy a remélt boldogság már elérhető közelségben volt és észre sem vette?

A regény harmadik szála egy kivételes, tiltott szerelem leírása egy úrihölgy és egy ácsmester között. Kapcsolatuknak nem lehet jövője, a társadalmi különbségek meghatározóak, s a megkötendő házasságot a családok előre eldöntötték. Ennek a történetnek a felkutatásán dolgozott betegsége előtt Victoria édesanyja.

Ez a csodálatos történet, tele szerethető karakterekkel, fájdalommal és életigazságokkal, titkokkal és reménnyel, a családról szól, az anya-lánya kapcsolat fontosságáról, a megpróbáltatásokról és a mindent elsöprő szerelemről. Megmutatja mire képes egy ember, hogy megtalálja gyökereit és milyen emberré válhat ezen a hosszú úton. Erre az elgondolkodtató, mély érzelmeket bemutató könyvre még sokáig emlékezni fogok.

Kiadó: Athenaeum
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2019

Összeállította: Dettréné Radnai Judit

A könyvet megtalálja könyvtárunkban >>>