Kiegészített Pécsi Zenei Programajánló júliusra: Káptalan Kert és Pirogránit udvar

2020.07.07. - 00:00 kedd

Ahogy ígértem Tisztelt Olvasóinknak, amikor júliusi Zenei Programajánlónkat megírtam a Pirogránit Udvar koncertjeiből, amint új eseményekről lesz tudomásunk, azt azonnal közöljük. Nos, eljött ennek is az ideje, mert ismertté vált egy másik koncerthelyszín, a Káptalan utcai Káptalan Kert júliusi koncertkínálata is.

(Katt a Képre a videó megtekintéséhez)

Július 10-én, pénteken este 8-tól az 1994-ben alakult Brains (Elmék) nevet viselő zenekar lép fel a Káptalan Kertben, mely együttes az egyik legsikeresebb magyar elektronikus zenét játszó koncertzenekara.

(Katt a Képre a videó megtekintéséhez)

Másnap, július 11-én, szombaton este 7-től az énekes, dalszerző, zeneszerző, sok hangszeren, gitáron, kavalon és hegedűn is játszó muzsikus, bábszínész, mesemondó, Szabó Balázs Bandája lép a pécsi közönség elé, sokszínű, alternatív, folk, pop, rock és folkfunk stílusú muzsikájával.

(Katt a Képre a videó megtekintéséhez)

Július16-án, csütörtökön, este 8-tól a 2015-ben többek között Lovasi András és Leskovics Gábor vezetésével megalakult Kiscsillag zenekar lemezbemutató koncertjére kerül sor „Tompa kések” címmel.

Előttük 19 órától vendégként a Lépjünk a holdra zenekar lép fel.

(Katt a Képre a videó megtekintéséhez)

Másnap, július 17-én, pénteken a „meredek” szövegeiről ismert, 1998-ban alakult Bēlga zenekar és négy évvel korábban született, Fonogram-díjas rapper, Krúbi, alias Horváth Krisztián ad közös koncertet, este 8-tól a Káptalan Kertben.

(Katt a Képre a videó megtekintéséhez)

(Katt a Képre a videó megtekintéséhez)


(Katt a Képre a videó megtekintéséhez)

Július 25-én, pénteken este 8-tól a 2014-ben Lábas Viki, Törőcsik Kristóf és Füstös Bálint által alapított, rendkívül népszerű folkos popzenét játszó, Fonogram-díjas, Margaret Island zenekar lép fel a Káptalan Kertben, sokszínű muzsikájával, melyből most áprilisban megjelent és már félmilliós nézettségnél tartó Valahol című klipjüket ajánljuk meghallgatásra-tekintésre.

(Katt a Képre a videó megtekintéséhez)

A hónap utolsó napján, július 31-én, csütörtökön, este 7-től, a 2011-ben alakult, elektronikus pop-rock zenét játszó, platina- és háromszoros aranylemezes magyar együttes, a Tarján Zsófia énekesnővel kiálló, most egyik legutóbbi klipjükkel, a Reggeli napfénnyel megidézett, Honeybeast együttes ad koncertet a Káptalan utcai Káptalan Kertben.

S most, hogy azok se maradjanak le semmiről, akik korábbi ajánlónkat nem olvasták, íme álljon itt a Zsolnay Negyedben lévő Pirogránit udvar Pirogránit Esték című programsorozatának még hátralévő kínálata.

Július 9-én, csütörtökön, este 9-től a Pirogránit udvarban – vagy rossz idő esetén az E78-as Teremben – kerül sor a Pál utcai fiúk Bokájaként hatalmas népszerűséget szerzett, egykor Pécsről indult, Junior Príma-, Soós Imre-díjas és Ruttkai Éva emlék-díjas, kiváló színész és zenész, Wunderlich József és a virtuóz pécsi harmonikás, Kéméndi Tamás közös koncertjére.

Július 16-án, csütörtökön, este 9-től egy kiváló magyar dzsesszénekesnő, Vörös Niki lép fel együttesével a Pirogránit esték keretében és a 2010-ben elhunyt amerikai énekesnő, dalszerző és színésznő, polgárjogi aktivista, Abbey Lincoln dalainak feldolgozásából készült új lemezüket mutatják be, de talán kiegészítik a Michel Legrand dalaira készített első album dalaival is.

(Katt a Képre a videó megtekintéséhez)

Vörös Niki, Vörös László zongoristával, Csuhaj-Barna Tibor bőgőssel és Jeszenszky György dobossal kiálló kvartettje ezúttal kiegészül Subicz Gábor trombitás-szárnykürtössel. Halljunk most egy hivatalos klipválogatást a lemezről.

Július 25-én, szombaton, este 9-től a 2016-ban alakult indie stílusú zenét játszó budapesti, akusztikus csapat, az egy Tolsztoj-karakterről nevet választó Platon Karataev lép fel a Zsolnay Negyed Pirogránit udvarában, rossz idő esetén E78-as Termében.

(Katt a Képre a videó megtekintéséhez)

A Czakó-Kuraly Sebestyén gitáros- énekes, Bradák Soma dobos, Jáky András basszusgitáros és Balla Gergely gitáros alkotta kvartett Atoms (Atomok) című új albumát mutatja be Pécsett.

S a hónap utolsó napjára, is marad koncert a Pirogránit Udvarba, július 30-án, csütörtökön este 9-kor az idén 11 éves E.K. Avenue nevet viselő, remek jazz és r'n'b formáció lép fel, melyet a kiváló énekesnő Kertész Erika vezet és fémjelez.

(Katt a Képre a videó megtekintéséhez)

Ő az, aki végig megy a jól- és elismert nagyszerű muzsikustársai, a zongorista Rátonyi Róbert, a basszusgitáros Szuna Péter és Szendőfi Péter dobos által egyengetett „Sugárúton”.

Amennyiben újabb ajánlatok érkeznek hozzánk, azokat, lehetőleg azonnal és külön is megosztjuk Tisztelt Zenét Kedvelő Olvasóinkkal! Addig is jó nézelődést és hallgatózást kívánok Youtube videókkal színesített Júliusi Zenei Programajánlónkhoz!

Fotó: internet

Kovács Attila
                Amtmann Prosper és Barz6ók Béla Emlék-díjas zenei szerkesztő