Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak

Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak

2020.04.05.

A fiatal svéd szerző első könyvével robbant be a könyvpiacra, ami rögtön bestseller lett. A történet végig hatása alatt tartja az olvasót, vidám és humoros, naiv és szívmelegítő. Szól a mindennapi életünkről, a minket körülvevő világról, a gyorsan rohanó időről. Elgondolkodtat alapvető értékekről, tudásról, szeretetről, törődésről, összefogásról, egymás elfogadásáról.

Ové hosszú, boldog házasság után egyedül maradt. Morcos, magányos öregember lett, állás nélkül, akinek megrögzött szokásai mentén telnek mindennapjai. Haszontalannak érzi magát, az életét értelmetlennek. Meg akar halni. A régi idők rendje és fegyelme után vágyakozik, nem találja helyét a mai káoszban és tunyaságban. Szürke, eseménytelen napjait azonban felforgatják a szomszédok, akik kéretlenül beállítanak hozzá életük kisebb-nagyobb gondjaival, mert tudják, rá mindig számíthatnak, nekik ő jó ember, nagy szívvel. Nincs megállás, unalmas hétköznapjainak vége, jönnek a váratlan események, melyek lassan megváltoztatják életszemléletét, és az emberekbe vetett hitét, s mi végigkövethetjük, ahogy a kiállhatatlan öregemberből egy szeretetreméltó életmentővé válik.

Nagyszerűen megírt, kedves könyv mély emberismerettel, sok-sok humorral, gördülékeny stílussal, melynek olvasása közben elgondolkodhatunk azon, vajon közöttünk hány Ové él? A sokak által az év könyvének kikiáltott könyvből filmadaptáció is készült.

Kiadás helye: Budapest
Kiadó: Animus
Kiadás éve: 2016

Összeállította: Dettréné Radnai Judit

A könyvet megtalálja könyvtárunkban >>>