2023.04.20. - 09:00

Föld napja témanap a Csipkefa Gyermekkönyvtárban

Föld napja témanap a Csipkefa Gyermekkönyvtárban a Mecsek Polgári Egyesület szervezésében

Időpont:
2023. április 20. csütörtök 

Helyszín:
Csipkefa Gyermekkönyvtár (Pécs, Bajcsy-Zsilinszky u. 10.)

„Szemléletformálás, oktatás, tudatosítás” címmel országos szemléletformáló kampányt indít a Zöld Út Konzorcium, amelynek Baranya vármegyében a Mecsek Polgári Egyesület a megvalósítója. Ennek során nem csupán a lakosság, de a hazai gazdasági élet szereplői is számos új ismeretre tehetnek szert a hulladékgazdálkodással, hulladékképződés-csökkentési lehetőségekkel, a körforgásos gazdaság alapelveivel és a fenntarthatósággal kapcsolatban.

A projekt célja a körforgásos gazdaság alapelveinek és a fenntarthatóság elérésében betöltött szerepének megismertetése a lakosság és a hazai gazdasági élet szereplőinek minél szélesebb körével. Emellett országos szinten számos szemléletformáló akciót valósítanak meg, melynek célja a tudatos és felelősségteljes hulladékkezeléssel kapcsolatos ismeretek bővítése, a hulladékképződés megelőzése, valamint az elkülönített hulladékgyűjtés helyes gyakorlatának megismertetése és a mindennapokban történő alkalmazásának elősegítése.

A KEHOP-3.1.5-21-2021-00003 sz. projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Az elnyert vissza nem térítendő támogatás összege 999,98 millió forint. A 15 tagból álló konzorcium vezetését a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. látja el.

További információ kérhető: kehop@wbgc.hu