Figyelj jól! - Zenés figyelemfejlesztő foglalkozások

Szeretnéd, ha kevesebb erőfeszítésedbe kerülne a tanulás? Ha könnyebben boldogulnál a házi feladataiddal? Mi ebben szeretnénk segíteni Neked!

Ismét Zenés figyelemfejlesztő foglalkozássorozat indul általános- és középiskolásoknak a Csorba Győző Könyvtárban. A foglalkozások kiscsoportos keretben (2-5 fő), életkor szerinti bontásban (alsó- és felső tagozatos, valamint középiskolás korosztály) valósulnak meg 2024. március 20. és június 12. között a Csorba Győző Könyvtár Zeneműtárában - a jelentkezők számától függően - szerdánként 15:00, 16:00 és 17:00 órai kezdettel. 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a zene@csgyk.hu e-mail címen lehet.

Részletek:

A figyelem kérdése a pedagógia központi problémája, hiszen a tanítás/tanulás eredményességét alapvetően meghatározza a figyelmi működés színvonala. A figyelem zavara már a korai gyermekkortól fennállhat, de ez sokszor csak az iskolában derül ki, hiszen ez az első olyan teljesítményhelyzet, amely tartós és intenzív figyelmet követel.

Számos kutatás igazolta, hogy a zene kitűnő eszköz a kognitív kontroll fejlesztésére, ami fontos szerepet játszik a tanulási folyamatokban, az iskolai előmenetelben, befolyásolja a fizikai, pszichikai és mentális egészséget. Zenélés közben tanulunk, és sok mindenben ügyesebbek leszünk.

Zenés fejlesztő foglalkozásaink célja a figyelem játékos, teljesítménykényszer nélküli fejlesztése sok zenével, vidámsággal. A foglalkozásokon történő rendszeres gyakorlással azt szeretnénk elérni, hogy a gyermekek/fiatalok egyre inkább képessé váljanak életkoruknak megfelelő szinten a környezetből érkező információk sorrendjének megtartására, a figyelem terjedelmének, intenzitásának és megosztottságának elégséges működtetésére, és ezáltal iskolai teljesítményük is javuljon, kudarcélményeik csökkenjenek.

 

 

További információ:
+36 72 501-690 / 28019
+36 30 789-1680
zene@csgyk.hu
facebook.com/zeneteka

Internet Fiesta 2024
https://fiesta.ikszkonyvtarak.hu/