Figyelj jól! - Zenés figyelemfejlesztő foglalkozás

Szeretnéd, ha kevesebb erőfeszítésbe kerülne a tanulás? Ha könnyedén boldogulnál a házi feladataiddal? Ha a figyelmed erős és tartós lenne, és jól tudnál koncentrálni akár hosszabb ideig is? Jó hírünk van, a figyelem fejleszthető! Mi ebben szeretnénk segíteni Neked!

Zenés figyelemfejlesztő foglalkozássorozat indul általános- és középiskolásoknak a Csorba Győző Könyvtár Zeneműtárában. A foglalkozások kiscsoportos keretben (2-6 fő), életkor szerinti bontásban (alsó- és felső tagozatos, valamint középiskolás korosztály) valósulnak meg 2023. március 1. és május 31. között a Csorba Győző Könyvtár Zeneműtárában - a jelentkezők számától függően - előreláthatóan 15:00, 16:00 és 17:00 órai kezdettel. 

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a zene@csgyk.hu e-mail címen lehet.

A figyelem kérdése a pedagógia központi problémája, hiszen a tanítás/tanulás eredményességét alapvetően meghatározza a figyelmi működés színvonala. A figyelem zavara már a korai gyermekkortól fennállhat, de ez sokszor csak az iskolában derül ki, hiszen ez az első olyan teljesítményhelyzet, amely tartós és intenzív figyelmet követel.

A kutatások szerint a gyermekek legalább 5 %-a küzd figyelmi problémákkal, amelyek okai lehetnek tanulási eredménytelenségüknek, iskolai kudarcaiknak. Ennek következtében sajnos gyakran jelentkezik a viselkedés és a beilleszkedés nehézsége is. E másodlagos tünetek megjelenésének megelőzésére a legkézenfekvőbb megoldás a figyelmi működés javítása. 

Zenés fejlesztő foglalkozásaink célja a figyelem játékos, teljesítménykényszer nélküli fejlesztése sok zenével, vidámsággal. A foglalkozásokon történő rendszeres gyakorlással azt szeretnénk elérni, hogy a gyermekek/fiatalok egyre inkább képessé váljanak életkoruknak megfelelő szinten a környezetből érkező információk sorrendjének megtartására, a figyelem terjedelmének, intenzitásának és megosztottságának elégséges működtetésére, és ezáltal iskolai teljesítményük is javuljon, kudarcélményeik csökkenjenek.

További információ:
+36 72 501-690 / 28019
+36 30 789-1680
zene@csgyk.hu
facebook.com/zeneteka