Előjegyzés, könyvtárközi kölcsönzés

Előjegyzés, könyvtárközi kölcsönzés

Előjegyzés

Ha olyan dokumentumot szeretne kölcsönözni, melyből pillanatnyilag nincs elérhető példány, előjegyzést kérhet rá. Az előjegyzés díja 100 Ft, melyet átvételkor kell fizetni. Előjegyezni személyesen a dokumentum lelőhelyének megfelelő kölcsönzési helyen, illetve a kölcsönzési hely (könyvtár) e-mail címén keresztül - név, olvasójegyszám, szerző, cím megadásával - lehet. Amikor a kért dokumentum megérkezik, és az ismét kölcsönözhetővé válik, e-mailben vagy telefonon értesítjük. Az értesítést követően a dokumentumot 10 napig tesszük félre.

Könyvtárközi kölcsönzés

Nem találja könyvtárunkban a keresett dokumentumot?

Vegye igénybe könyvtárközi kölcsönzés szolgáltatásunkat. Lehetősége van arra, hogy az adott dokumentumot az ország más könyvtáraitól vagy akár külföldről is kölcsönözze. Eredetiben történő kérés esetén a visszaküldés postaköltsége a kérőt terheli. Az elektronikus, szkennelt másolat és a fénymásolat költségét a teljesítő könyvtár állapítja meg, ennek díja is a megrendelőt terheli. A könyvtárak folyóiratokat nem kölcsönöznek, de másolat ezekről is kérhető.

Külföldről való kérés esetén a 4.500 Ft szolgáltatási díjat előre kell fizetni, a postaköltség utólag fizetendő. Amennyiben nem sikerül a könyvet külföldről meghozatni, úgy három hónap után a pénzt visszaszolgáltatjuk. A szolgáltatás a könyvtárközi kérőlap kitöltésével, csak személyesen igényelhető.

További információért forduljon kollégánkhoz:

Kisszabóné Trapl Ivett
Tel.: +36 72 501 690 / 3 menüpont  
E-mail: konyvkoz@csgyk.hu