A Csorba Győző Könyvtár is csatlakozott a pécsi kulturális intézmények összefogásához

Március végén jelentette be a Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház, hogy tartalmi kommunikációs együttműködést folytatnak a krízis alatt, hogy online kulturális tartalommal lássák el a közönségüket a veszélyhelyzet idején. A kezdeményezéshez április első napjaiban a Csorba Győző Könyvtárral együtt a Pécsi Balett is csatlakozott.

A csatlakozó intézmények saját online tartalmaik mellett az összefogásban résztvevő intézmények közzétett információit egyaránt megosztják közösségi felületeiken, annak érdekében, hogy ezek minél szélesebb körben elérhetővé váljanak, így szinte közös kulturális csatornává válnak az online felületeik. Az érdeklődők színházi, bábszínházi előadásokat, verseket, író-olvasó találkozókat, koncerteket, különböző digitalizált archiv felvételeket, művészeti kihívásokat érhetnek majd el a különböző online felületeken. Az együtműködők a tartalmakat #pecsikulturaliscsatorna jelöléssel látják el, így könnyen megtalálhatóak lesznek.

A Csorba Győző Könyvtár az együttműködés során a rendkívüli zárvatartás alatt is az olvasás fontosságára, jótékony hatásaira hívja fel a figyelmet rendszeresen megjelenő könyvajánlóival, irodalmi kvízeivel, mindezt az olvasók bevonásával teszi. A legkisebbeket online meseolvasással, papírszínházzal, az iskolás korosztályt online versmondó versennyel várjuk. Az elmúlt évek során digitalizált több ezer felvétele közül válogatva ajánlunk otthoni néznivalót Pécs és Baranya jelentős eseményeiről. 

Könyvtárunk központi intézményének helyet adó Tudásközpont idén októberben ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, ebből az alkalomból az elmúlt évek sikeres író-olvasó találkozóit mutatjuk be olvasóinknak minden szombaton 18 órakor. 

A zárvatartás alatt is működő szolgáltatásainkról és kulturális kínálatukról keressék a honlapunkat és Facebook oldalainkat. 

A összefogásban résztvevő pécsi kulturális intézmények:

Bóbita Bábszínházweboldal - FB oldal

Csorba Győző Könyvtárweboldal - FB oldal - IG oldal - YT csatorna

Pécsi Balettweboldal - FB oldal - IG oldal

Pannon Filharmonikusokweboldal - FB oldal - zenei nyereményjáték - #mindennapraegyzene: - koncertfelvételek - YT csatorna

Pécsi Harmadik Színházweboldal - FB oldal

Pécsi Nemzeti Színházweboldal - FB oldal - YT csatorna

 

Források: csgyk.hu, kultura.hu, MTI, PecsMa.hu