Christine Mangan: Tanger titkai

Christine Mangan: Tanger titkai

2020.05.20.

Az elsőkönyves Christine Mangan bemutatkozó regényét érdeklődéssel vártam, mert szeretem azokat a történeteket, amelyek egzotikus helyeken játszódnak. A könyv fülszövege csak megerősített ebben, szinte érezni lehetett Tanger forró, fűszeres illatát és megjelent egyfajta misztikusság is. Miért fenyegető ez az illat? Milyen szörnyű titkokat tárhat fel Tanger? Egy fojtogató atmoszférájú, bűnügyi történetet olvashatunk, amely a két elbeszélő visszaemlékezéseiből bontakozik ki.

Az 1950-es évek Marokkójában járunk. Alice friss házas, jóképű férjével most költözött a különleges hangulatú Tanger falai közé. A várost kanyargó kis utcák, szűk sikátorok és füstös, koszos kis bárok és nyüzsgő piacok tagolják. Alice fél kimozdulni új otthonából, számára még minden idegen és borzongással teli. Férje, John azonban hamar megszokja a marokkói életformát, és remekül feltalálja magát felesége pénzéből, akin uralkodik.

Ekkor jelenik meg Tangerben Lucy, aki egykor Alice elválaszthatatlan kollégiumi szobatársa volt. Régen szoros barátság kötötte össze őket, szinte szimbiózisban éltek, ezt szeretné helyreállítani Lucy. Közös jövőtől álmodik, ám múltjukat sötét, baljós árnyak kísérik. Alice magányos és elveszett Marokkó fülledt, ködös és rabsággal fenyegető városában, számára az idő összezavarodott, csak sodródik. Sikerülhet kirángatnia ebből az apátiából a határozott és mindig merész Lucynak? A két barátnő viszonya egyre nyugtalanítóbb, fenyegetéssel és feszültséggel teli. Vajon milyen vészjósló titkok lengik be ezt a kapcsolatot? Lucy teljesen rátelepszik Alice életére, újból ki akarja sajátítani magának, mert ha nem…

Izgalmas, meglepő fordulatokkal teli női thriller, végig megmaradó, nyomasztó légkörrel, lassan kibontakozó cselekménnyel, melynek során belelátunk a lélek felkavaró mélységeibe. Érzékelhetjük a féltékenységet és a kiszolgáltatottságot, szeretetet és gonoszságot, lelketlenséget és önzést, irigységet és bosszút. Kiváló olvasmány egy veszélyes, tragédiákkal teli barátságról, és a kegyetlenül büntető megszállottság érzéséről.

Kiadó: Libri
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2019

Összeállította: Dettréné Radnai Judit

A könyvet megtalálja könyvtárunkban >>>