Chanel Cleeton: Mikor elhagytuk Kubát

Chanel Cleeton: Mikor elhagytuk Kubát

2020.04.05.

Az amerikai írónő romantikus regénye egy szenvedélyes szerelem és Kuba múltjának, jelenének izgalmakkal teli, érzékletes leírásával bűvöl el bennünket, egyben lenyűgöző családregény, mely a szeretett hazáját és népét elhagyni kényszerülő és Floridába menekült Perezék útkeresését is nyomon követi. Egyszerre két idősíkon játszódó regény családi titkokkal, politikai csatározásokkal, történelmi eseményekkel és csodálatos hősnővel.

A történet főszereplője Beatriz, akinek családja a kubai forradalom idején mindenét elveszíti. A harcokban meghal szeretett ikertestvére, Alejandro, akivel nagyon bensőséges volt kapcsolatuk. Beatriz fiatal, makacs és vakmerő lány, aki meg akarja bosszulni testvére halálát, harcolni szeretne, így elfogadja a CIA felkérését, és beépül Kuba titkosszolgálatába. Belecsöppen a hidegháborús kémkedés veszélyes, árulásokkal teli világába, ahol szinte senki sem az, akinek mondja magát. Miközben a kubai-amerikai konfliktus egyre inkább fenyegetésekkel teli, a családja elvárja, hogy élje úgy az életet, ahogy a társadalmi konvenciók elvárják, ám ő erre képtelen. Egy jóképű amerikai szenátorral megismeri a tragikusan szép és felemelő szerelmet, ám a körülmények nem szerencsések számukra. Beatriznek választania kell az esze és a szíve, a múltja és a jövője között.

A bátorság és önfeláldozás, állhatatosság és tiltott szenvedély, száműzetés és otthon között őrlődő Beatriz története magával ragadja az olvasót, miközben a mű tisztelgés és szembenézés a háború utáni, politikai feszültséggel teli, szétszaggatott Kuba iránt.

Kiadás helye: Budapest
Kiadó: I.P.C. Könyvek
Kiadás éve: 2019

Összeállította: Dettréné Radnai Judit

A könyvet megtalálja könyvtárunkban >>>