Caroline Kepnes: Te

Caroline Kepnes: Te

CAROLINE KEPNES: Te

A könyv tartalmáról: Te mikor cseréltél jelszót utoljára? Lehet, hogy itt az ideje... Joe Goldberg, egy kis East Village-i könyvesbolt eladója egy nap úgy érzi, valóra vált az álma, mikor besétál a boltba egy fiatal írópalánta, Guinevere Beck. Beck megtestesíti mindazt, amire Joe valaha is vágyott: gyönyörű, vagány, okos, és hihetetlenül szexi - egyszerűen tökéletes. Joe rafinált módon kezdi behálózni Becket, és hála a lány okostelefonjának, Instagram-, Twitter- és Facebook-fiókjának, hamarosan sikerül is közel kerülnie hozzá. De Joe még sokkal többre is képes, hogy hatalmába kerítse rajongása tárgyát. És vajon Beck valóban olyan angyali és ártatlan teremtés, amilyennek Joe látja? Vagy ő még sokkal sötétebb titkokat rejteget?

Caroline Kepnes kötete vérfagyasztó beszámoló a könyörtelen, eszelős szerelemről. Betekintést enged egy mániákus elméjébe, hasonlóképp, mint John Fowles híres regénye, A lepkegyűjtő. Perverz módon romantikus thriller, amely az utolsó oldalig izgalomban tartja az olvasót.

"Olvasom az e-mailjeidet. Elmentettem a jelszavaidat, amiket a jelszó mappában találtam. Így, ha megváltoztatod a jelszavadat, tudni fogok a lehetőségekről. Nem az a fajta vagy, aki mindig újakat talál ki. Hármat váltogatsz: ackbeck1027, 1027meME, 1027BECK$Ale. Egyre jobb a dolog. Nem akarod megmondani anyádnak, hogy már megint elvesztetted a telefonodat. Fogtad magad, és vettél egy új telefont, új számmal, új előfizetéssel. Mindezt onnan tudom, hogy a régi telefonod még mindig aktív... A régi (de még mindig működő) telefonod az életed valóságos enciklopédiája, és míg az anyád fizeti a számlát, nyitva is marad előttem. Egy pont a jó srácnak! Ó, Beck, imádom az e-mailjeidet olvasgatni, tanulmányozni az életedet! És óvatos is vagyok, az új üzeneteket mindig olvasatlanként jelölöm meg, nehogy gyanút fogj. A szerencsém ezzel nem ér véget: inkább e-mailezel. Nem szeretsz SMS-ezni. Ami azt jelenti, hogy a kommunikáció jó részéből nem maradok ki... Imádlak, amiért mindent meg akarsz örökíteni." (Forrás: Lira.hu)

A könyv elérhető könyvtárunkban: 2014-es kiadás

 

A könyvből készült film: Az első évad Caroline Kepnes 2014-es, azonos című regényén alapul. A történet Joe Goldbergről, egy New York-i könyvesbolt menedzseréről és sorozatgyilkosról szól, aki szerelmes lesz az egyik vevőjébe, Guinevere Beckbe. A sorozatot a Lifetime-on mutatták be 2018. szeptember 9-én Amerikában, világszerte viszont a Netflixen lett elérhető 2018. december 26-án. Az eredetileg alacsony nézettségű sorozat azután lett népszerű, hogy az első évad felkerült a Netflixre: 43 millió ember nézte meg a sorozatot a streaming szolgáltatónál. 2018. július 26-án, még az első éved premiere előtt a Lifetime bejelentette a Te második évadját, melynek alapjául Kepnes következő novellája, a Hidden Bodies (Elrejtett testek) szolgál. 2018. december 3-án bejelentették, hogy a sorozat saját gyártású Netflix-tartalom lett.  2020. januárjában a Netflix berendelte a sorozat harmadik évadját, amely várhatóan 2021-ben fog megjelenni. (Forrás: Wikipedia)

A film előzetese:  https://youtu.be/hJyAhpbDFBg
A film adatlapja és elérhetősége: https://www.netflix.com/hu/title/80211991

2020.12.08. kedd