Boldog új évet kívánunk!

Kedves Olvasóink! Egy éve, ugyanígy az év utolsó napján azt írtam, hogy minden bizonnyal a 2021-es év is sok bizonytalanságot hoz majd, sajnos ez így is lett. Lassan két éve igazítjuk az életünket a járvány különböző hullámaihoz, az esetenként elrendelt korlátozásokhoz, amelyek folyamatosan befolyásolják mindennapjainkat. Mi is így vagyunk ezzel a Csorba Győző Könyvtárban. 

Örömteli, hogy könyvtárosaink számos innovatív megoldást dolgoztak ki az elmúlt időszakban, hogy Önök akkor is olvasnivalóhoz juthassanak, ha a könyvtárak zárva tartanak. A járvány első hulláma után elindított Könyv(fu)tár szolgáltatásunk sokan igénybe vették, így ezt azóta is biztosítjuk olvasóinknak. 

A kölcsönzés újszerű formáit a Baranyában található kistelepülési szolgáltató helyeink könyvtárosai is folyamatosan biztosították a könyvtárak zárva tartása idején. A megyei könyvtárellátásunkat ebben a nehéz évben is sok lépésben sikerült fejlesztenünk, a 286 település ellátása aprólékos és jól működő munkafolyamatokat igényel. 

A nehézségek ellenére is sok mindent el tudtunk érni 2021-ben: a könyvtárak újranyitása után minden intézményegységünkben folyamatos szolgáltatást tudtunk biztosítani, megújult intézményünk arculata, több pályázatunk nyert az NKA-nál és a Jelenkor folyóirattal közösen megszerveztük a PécsLIT Fesztivált. Utóbbi rendezvénysorozat láthatóan megmozgatta a pécsi könyvbarátokat és bebizonyosodott, hogy igény van egy ilyen tematikájú programra is városunkban. Talán nem árulok el azzal titkot, hogy már tervezzük a PécsLIT folytatását. 

A jövő év, látva a mostani járványhelyzetet, valószínűleg ismét hoz majd bizonytalanságot, de kollégáimmal azon vagyunk, hogy ezekből az olvasók Pécsett és Baranyában is minél kevesebbet érezzenek. A következő évben is számítunk a könyvtárba járó közönségünk véleményére, az észrevételekre, amelyekkel még jobbá tehetjük szolgáltatásainkat. Nagyon köszönjük egész éves támogatásukat, a bizalmat, igyekszünk ezekért 2022-ben is sokat tenni!

Kollégáim nevében is kívánok Önöknek eredményekben és könyvekben gazdag boldog új évet! 

Találkozzunk 2022-ben is a Csorba Győző Könyvtárban! 

 

Miszler Tamás

Igazgató