Átalakul a Csorba Győző Könyvtár fiókkönyvtári hálózata

A következő hónapokban több változás is várható a Csorba Győző Könyvtár városi hálózatának működésében. Egy kényszerű költözés és a felújítási munkálatok három fiókkönyvtárat is érintenek. Az intézmény ebben a helyzetben is arra törekszik, hogy lehetőség szerint biztosítsa az olvasóknak a könyvtári szolgáltatások folyamatos elérését, ezért több olyan megoldáson is dolgoznak, amely ezt segíti a jövőben.

A Csipkefa Gyermekkönyvtár a fenntartó önkormányzat és a Csorba Győző Könyvtár közös döntése értelmében a Belvárosi Fiókkönyvtár épületébe költözik, ahol hosszú távon - az épület jelenleg nem használt tereinek felújításával - bővülni fog a kölcsönzőtér és a szolgáltatási paletta is. Az állományok költöztetése, a gyermek- és felnőtt olvasói terek újragondolása, valamint az átalakítások miatt tavaszig a Belvárosi Fiókkönyvtár és a hozzá kapcsolódó Belvárosi Ifjúsági TanulóTér sem lesz elérhető az olvasók számára. 

A Pécsi Kulturális Központ Veress Endre utcai épületének közelgő felújítása miatt a Csorba Győző Könyvtár Minerva Fiókkönyvtárának is költöznie kell. A fiókkönyvtár Uránváros központjában találta meg új helyét, ahol a korábbinál nagyobb alapterületen várja majd olvasóit. A könyvtári szolgáltatások biztosításához több átalakítást is el kell végezni az ingatlan belső tereiben, így várhatóan tavasszal nyithat újra az uránvárosiak kedvenc családi könyvtára. 

A változások számos feladatot rónak az intézményre, hiszen a fiókkönyvtárak állományait többször kell mozgatni, a könyvtári terek kialakítását és a könyvtári bútorok, eszközök elhelyezését is meg kell oldani az egyes helyszíneken.

A kikölcsönzött könyveket 2024. január 2-től leadhatják az alábbi - nyitva tartó - fiókkönyvtárainkban:

  • Apáczai Csere János Fiókkönyvtár (Apáczai körtér 1/D | 72/550-637)
  • Kertvárosi Fiókkönyvtár (Honvéd tér 1. | 72/443-222)
  • Várkonyi Nándor Fiókkönyvtár és Pinokkió Gyermekkönyvtár (Nagy Jenő u. 24. | 72/324-001)
  • Csorba Győző Könyvtár - Tudásközpont, Regisztrációs pult (Universitas u. 2/A | 72/501-690)

A leadott könyveket munkatársaink 4 munkanapon belül visszaveszik. A könyvtár a zárvatartás idejére késedelmi díjat nem számít fel!

A Csorba Győző Könyvtár a beiratkozott olvasóit rendszeresen tájékoztatja a kölcsönzési lehetőségekről, és minden segítséget megad, hogy az olvasókhoz így is eljussanak a könyvek. Továbbra is működtetjük például a korábban bevezetett Könyv(fu)tár szolgáltatást, ami jelenleg is népszerű az olvasók körében. Érvényes olvasójeggyel pedig a város összes fiókkönyvtárának szolgáltatásai elérhetőek - egy egyszerű regisztrácót követően! 

A Csorba Győző Könyvtár bízik abban, hogy a jelzett változások után az olvasók komfortosabb környezetben tudják majd élvezni a könyvtári szolgáltatásokat. Az átmeneti helyzet végéig pedig kérik olvasóik türelmét és megértését. 

További információ: www.csgyk.hu | Email: info@csgyk.hu