Alyssa Palombo: A velencei hegedűs

Alyssa Palombo: A velencei hegedűs

2020.04.26.

Alyssa Palombo romantikus, történelmi műve már a szép borítójával is olvasásra hívja az olvasót. A regény a XVIII. századi Velencébe kalauzol el, ahol mindent áthat Vivaldi zenei műveinek lüktetése. Bemutatja a történelmi város nemességét, érzékletes leírásai elrepítenek a csodálatos város forgatagába, a Canal Grandén sikló díszes gondolákra, a velencei paloták finom és elegáns épületeibe, s az ősi hagyományokra épülő, álarcos felvonulásokkal tarkított karnevál forgatagába.

A szépséges, fiatal Adriana egy gazdag kereskedő családból származik, szenvedélyesen szereti a zenét és kedvenc hangszere a hegedű. Édesanyja halála után azonban szigorú apja eltiltja a zenéléstől. A lány fellázad, és esténként kiszökik otthonából, hogy leckéket vegyen a hegedűvirtuóz és neves komponista Vivalditól. A két tehetséges ember között szerelem szövődik, de szerelmük eleve halálra ítéltetett, mert Adriana zsarnok apja belekényszeríti a lányt egy érdekházasságba egy jómódú, idősebb szenátorral, ahol nem a szerelem dominál, hanem a társadalmi szokások és elvárások.

Vivaldi elmenekül Velencéből, Adriana pedig jó feleség és bölcs anya lesz, mindennapjait a család tölti ki, s idővel a boldogság is rátalál. Vivaldival többször keresztezi egymást az életük, és mindketten tudják, hogy mindig össze fogja kötni őket a muzsika, hiába kellett örökre elbúcsúzniuk.

Az írónő jó érzékkel helyezte el Vivaldi zeneműveit egy-egy fejezetben, nagyon jól kapcsolódnak az egyes érzelmekhez, élethelyzetekhez. Nem Vivaldi életrajzot kapunk, hanem egy anya történetét, aki a gyermekén keresztül visszatalál a hőn áhított és szeretett zenéhez. Felemelő, gyönyörű történet, életszerű, szerethető karakterekkel, kellemes kikapcsolódást ígérve.

Kiadó: I.P.C. Könyvek
Kiadás helye: Budapest  
Kiadás éve: 2018

Összeállította: Dettréné Radnai Judit 

A könyvet megtalálja könyvtárunkban >>>