40 ÉVES A CSORBA GYŐZŐ KÖNYVTÁR ZENEMŰTÁRA

A Baranya Megyei Könyvtár Zenemű- és Hangtára 1981. április 2-án nyílott meg könyvtárunk korábbi, Apáca utcai épületének földszintjén, majd két költözést követően, immár harmadik helyszínként, 2010 októbere óta a Tudásközpont 4. emeletén várja a zenekedvelő könyvtárlátogatókat szolgáltatásaival.
Szerettünk volna méltóképpen megemlékezni erről a kerek évfordulóról, és az eltelt 40 év változásait, a terek és a szolgáltatások fejlődését egy kiállítás keretében bemutatni az ide látogatóknak, de sajnos az élet közbeszólt, az egészségügyi vészhelyzet miatt a könyvtárak szerte a világon zárva tartanak.
Az online világ azonban kitárult, egyre több kulturális tartalom érhető el a világhálón. Ezért úgy döntöttünk, hogy kiállításunkat – amellett, hogy a könyvtár nyitását követően egész évben megtekinthetik majd látogatóink a Zeneműtár olvasói terében – online is elérhetővé tesszük.
Az „Emlékek a zenei gyűjtemény történetéből” című kiállításunk online bemutatóját intézményünk YouTube csatornáján tekinthetik meg: