10 éves a Tudásközpont - múltidézés korábbi rendezvényeinkről készült felvételekkel

10 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont. Ennek apropójából kicsit visszatekintünk az időben, és minden héten szombaton 18.00 órakor megosztunk egy korábbi, a Csorba Győző Könyvtár által szervezett író-olvasó találkozóról készült felvételt facebook oldalunkon.  

2020. március 28. 

Az első alkalommal figyelmükbe ajánljuk azt a 2016-os beszélgetést, amelyben Hegyi Barbara színésznőt egy egészen más oldaláról ismerhetjük meg.

Alkalomadtán - Találkozás Hegyi Barbarával

2020. április 4.

Háy János idei 60. születésnapját is köszöntve a 2013-ban készült Rendhagyó Irodalomóra rendezvényünk előadását mutatjuk meg, ahol Háy János Weöres Sándorról beszélget Balogh Robert íróval.

Az Irodalom visszavág – rendhagyó irodalomóra Háy Jánossal Balogh Roberttel

2020. április 11.

A magyar költészet napja alkalmából a pécsi Vers- és Prózamondó Pedagógusok Műhelyének költészet napi műsorát ajánljuk olvasóink figyelmébe. A felvétel 2016-ban készült, amikor Csorba Győző születésének 100. évfordulójára és Lázár Ervin születésének 80. évfordulójára emlékeztünk. A Műhelyt Sólyom Katalin, a Pécsi Nemzeti Színház Jászai-díjas színművésze vezeti hosszú évek óta nagy sikerrel.

Költészet napi műsor

2020. április 18.

Figyelmükbe ajánljuk Ágoston Zoltán és Nyáry Krisztián beszélgetését. A felvétel 2016-ban készült, az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretében.

Író-olvasó találkozó Nyáry Krisztiánnal

2020. április 25.

A mostani alkalommal olvasóink figyelmébe ajánljuk azt a felvételt, amelyben Beck Zoli beszélget Likó Marcellel (Vad Fruttik) és Géczi János íróval A bunkerrajzoló című könyvükről.

A bunkerrajzoló

2020. május 2.

Ezúttal az érettségizők számára szeretnénk kedvezni az alábbi felvétellel, amelyen Dr. Milbacher Róbert tart előadást Arany Jánosról.

Unalmas-e Arany János? Dr. Milbacher Róbert - előadás

2020. május 9.

A 2016-os felvételünkön Grecsó Krisztián Jelmezbál című kötetéről beszélget a szerzővel Balogh Robert.

Grecső Krisztián: Jelmezbál - könyvbemutató

2020. május 16. 

Závada Péter Mész című kötetéről Ágoston Zoltánnak beszélget. A felvétel 2016-ban készült.

2020. május 23.
Görög Ibolya rendkívül szórakoztató előadását hallgathatjuk meg újra Hétköznapi protokoll címmel.