A 10 éves a Tudásközpont című irodalmi pályázat eredményhirdetése

Október 14-én került sor a Csorba Győző Könyvtár és a Jelenkor folyóirat közös irodalmi pályázatának eredményhirdetésére a Tudásközpontban. A nyáron kiírt pályázatot vers és novella kategóriában a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont 10. születésnapja alkalmából hirdettük meg, amelynek hívószavai 

 a könyv, a könyvtár és az olvasás voltak.

A pályázatra 16 éven felüli alkotók jelentkezhettek egy verssel és/vagy novellával maximum 10.000 leütés terjedelemben. A szeptember 20-ai határidőre nagy örömünkre kategóriánként 258 novella és 134 vers, összesen 392 pályázat érkezett 378 pályázótól. Alkotásokat az ország számos részéről, szinte minden megyéből, közel 100 településről küldtek, sőt még határon túlról is Romániában, Szerbiából, Szlovákiából.

A pályaműveket Ágoston Zoltán, a Jelenkor folyóirat főszerkesztője, Szvoren Edina, József Attila- és Libri irodalmi díjas író és Miszler Tamás, a Csorba Győző Könyvtár igazgatója bírálták. Ahogy a zsűri is elmondta, szívmelengető volt számos pályázatnál olvasni, hogy a könyvek milyen sokat, sokszor kapaszkodót jelentenek a pályázóknak, s hogy a könyvtár ma is fontos helyszíne az életüknek.

A pénzdíjas pályázat Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Kulturális Bizottsága támogatásával valósult meg. A díjazottak a Líra Könyvesbolt jóvoltából könyvutalványban is részesültek.

Minden résztvevőnek és díjazottnak ezúton is gratulálunk!

A nyertes pályaművek a Tudásközpont aulájában és itt olvashatóak.
A díjátadó és az azt megelőző beszélgetés az alábbi linken visszanézhető:

NYERTESEK:

Különdíj:

Lajtos Nóra: Az olvasás poézise  

Vers kategóriában:

I. helyezett:

Halmai Tamás: Olvasatok

III. helyezett:

Veszprémi Szilveszter: Pláza a Meki mögött

Novella kategóriában:

I. helyezett:

Térerő Gizella: Szép Selymes Loadingom 

Megosztott II-III. helyezett:

Vas Máté: Példázatok 

Szepesi Kornél: Egy gyáva pillanat