Néhány újabb júliusi zenei program Pécsett

2020.07.15. - 00:00 szerda

Ahogyan júliusi kiegészített pécsi Zenei programajánlónkban ígértük, – hogy ha időközben még lesznek „újonnan kiderülő” koncertek, arról Tisztelt Olvasóinkat tájékoztatjuk, elsőként – a Pécsi Est Café kínálatából előkerült július 17–i Kerti Est programot ajánljuk. Ennek keretében a hiphop zene egyik ágának, az úgynevezett trap zenének két jeles magyar képviselője, a születésnapját is Pécsett ünneplő Dj Gozth és leggyakrabban vele együttműködő fellépő társa, Figura, július 17-én, pénteken este 10-kor kezdődő Trap partyját ajánljuk a műfajt kedvelő zenebarátok figyelmébe.

Egy picit visszaugorva az időben, ugyancsak július 17-én, pénteken, este 7-től, a Király utcai Szabadkikötőben lép fel az Afinis zenekar, melynek tagjai: Kővári Dani ének, basszusgitár, Tormási Lóránd gitár, vokál, Baráth Balázs ének és Frick Péter dob.


(A videó megtekintéséhez kattintson a képre)


Július 18-án,
szombaton este 7-kor veszi kezdetét Pécsett, a Püspöki Palota kertjében a Filharmónia Magyarország „Püspökvári Zenés Esték” sorozata, melyben első alkalommal a Pannon Filharmonikusok tagjaiból alakult pécsi Harmónia Vonósötös lép közönség elé a „Száguldás, Mozart, Szerelem” című programmal, melyben két kiváló pécsi énekes, Kuti Ágnes szoprán és Bognár Szabolcs bariton működnek közre. Többek között Don Giovanni és Zerlina kettősével, a Figaró házasságából a Gróf és Susanna kettősével, valamint a Varázsfuvolából Papageno és Papagena duettjével, több bravúros ária mellett, míg a vonósötös Mozart K.136-os D-dúr divertimentóját játssza.

(A videó megtekintéséhez kattintson a képre)

Július 24-én, pénteken este 8-tól a Káptalan Kertben lép fel az 1996-ban Várpalotán alakult, 2014-ben Fonogram-díjat elnyert alternatív rock együttes, a Vad Fruttik, mely azóta is népszerű a maga választott műfaján túl is. Mi most a jelenleg Likó Marcell énekes, gitáros, Kerekes Gergely gitáros, Hock Zoltán basszusgitáros, Győrffy Gyula billentyűs és Hock Attila dobos alkotta 2018-as Szabad vagy című lemezéről a Jobb lesz holnap című dalt ajánljuk meghallgatásra és tekintésre.

(A videó megtekintéséhez kattintson a képre)

Ugyancsak július 24-én, pénteken, este 11-től kezdődik a Pécsi Est Caféban a Los Santos a '80-as, '90-es évek és az ezredforduló hiphop és rap slágereiből összeállított egész éjszakás partija.

(A videó megtekintéséhez kattintson a képre)

Július 31-én, pénteken, este 10-től a Pécsi Est Café Kerti Est sorozatában az ország egyik legnépszerűbb, Dj-je, a perzsa származású Lotfi Begi szórakoztatja és táncoltatja meg a pécsi közönséget. Mi most az EFOTT himnusz Régi nyárt ajánljuk Begi mixelésében.

fotók: internet

Kovács Attila
            Amtmann Prosper- és Bartók Béla Emlék-díjas zenei szerkesztő