December 1-jei zenei programajánló

2022.11.30. szerda (Egész nap)

December 1-én, csütörtökön este 7-kor kerül sor a Kodály Központ Kocsis Zoltán Termében a Pannon Filharmonikusok muzsikusainak Művészbejáró című kamarazenei sorozata második koncertjére, melyen eredeti művek mellett klasszikus és modern örökzöldek átiratait is hallhatjuk majd. Így például egy Händel triószonáta mellett Bizet Carmen szvitjének négy kürtös átiratát is hallhatjuk majd Borbíró Máté, Pétersz Árpád, Varga Evelin és Varga Ferenc előadásában, de hallhatjuk majd Bartók Béla Hegedűduóinak részleteit Bánfalvi Zoltán és Matuska Réka előadásában, valamint Román népi táncainak részleteit is egy nagybőgő kvintettes átiratban, Győri Mátyás, Jónás Sámuel, Kovács István, Palotai Péter és Váradi Sarolta szólójával.

De felhangzik majd Schumann fúvósötösre és zongorára írott Szextettje Codeluppi Szabó Gabriella, Murin  Roman, Radics Miroszlav, Hozbor Éva, Pétersz Árpád és Nagy László Adrián előadásában, és az olasz Mario Castelnuovo – Tedesco Gitár kvintettje, a H. Büttner Orsolya, F. Bartha Noémi, Murin Jaroszlav és Szakács Viktória alkotta vonósnégyes, valamint Nemes Gábor gitáros előadásában.

Mi most Bartók Román népi táncait a Muzsikás együttes és a Héjja Domonkos vezényelte Danubia Zenekar felvételéről ajánljuk, majd ezután Schumann Szextettjét és Castelnuovo Teedesco Gitárötösét ajánljuk meghallgatásra-tekintésre.

https://www.youtube.com/watch?v=4HAIHSqiwAA 

https://www.youtube.com/watch?v=plAvrKdnTV8

https://www.youtube.com/watch?v=oRT-G-vrBcw


Fotó: Internet                       

Kovács Attila

Amtmann Prosper és Bartók Béla Emlék-díjas zenei szerkesztő