Szakmai napot tartottunk

Kistelepülési könyvtárosoknak tartottunk február 12-én szakmai napot Pécsett, a Tudásközpont konferenciatermében. Az eseményen szóba kerültek az idei év fontos tudnivalói, továbbá könyvtári foglalkozások szervezéséhez is ötleteket kaphattak a kollégák.

A szakmai napot Miszler Tamás igazgató nyitotta meg, őt követte Szöllősi Gréta osztályvezető előadása, amelyben bemutatta az elmúlt év eredményeit, illetve beszélt a baranyai Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer 2019-es év fontosabb dátumairól, tudnivalóiról. Részletesen ismertette továbbá a tavalyi év során, a szolgáltatóhelyeken és a könyvtárbuszokon végzett használói elégedettségmérés eredményeit. 

Dr. Zámbó Alexandra adatvédelmi szakértő a könyvtárosokat is érintő új adatvédelmi jogszabály rejtelmeibe vezette be a jelenlévőket. Előadásában kiemelten, példákkal mutatta be a jogszabály azon részeit, amelyek kiemelten érintik a szolgáltatóhelyeken dolgozó kollégák munkáját. 

A szakmai előadások sorát Kerner Barbara, a Baranya megyei Europe Direct irodavezetője zárta, aki a májusi európai választások kapcsán hozta közelebb a résztvevőkhöz az Európai Unió döntési mechanizmusait, illetve a tavaszi választás legfontosabb tudnivalóit. 

Az előadások után az intézményünk által kifejlesztett FilmPakk szolgáltatásokhoz kapcsolódó foglalkozásokat tartottak kollégáink. A workshop jellegű programon a szolgáltatóhelyek munkatársai segítséget és ötleteket kaptak gyerek, illetve felnőtt filmekhez kapcsolódó foglalkozások megtartásához. 

Szakmai napot tartottunk

– Klikk a nagyobb mérethez! –


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc