Az idei évtől már 286 települést lát el a Csorba Győző Könyvtár

A 2019-es év néhány változást hoz majd a Baranya megyei könyvtárellátásban. Az idei évtől már 286 településen szolgáltat majd intézményünk: 219 településen úgynevezett telepített könyvtári szolgáltatóhelyekre térhetnek be az olvasók, illetve már 67 településen áll majd meg a két könyvtárbuszunk, emiatt a menetrendek is változnak.   

Az idei évtől már 286 települést lát el a Csorba Győző Könyvtár

– Klikk a nagyobb mérethez! –

A legújabb csatlakozónk Babarc települése, amely eddig nyilvános könyvtárat működtetett, mostantól a Mohácsi Ellátási Térségünk része lesz majd.

További változás a megyei ellátásunkban, hogy módosult a könyvtárbuszok menetrendje. A települési önkormányzatok közül 6 döntött úgy, hogy az idei évtől telepített könyvtár helyett könyvtárbuszos szolgáltatást igényel. A buszok megállóinak számának növekedése miatt is változnak a menetrendek, a könyvtárbusz 1-es itt, a könyvtárbusz 2-es pedig itt érhető el.

A 286 települést ellátó Baranya Megyei Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer a következőképpen épül fel:

A Csorba Győző Könyvtár 9 ún. ellátási térséget (ET) alakított ki Baranya megyében. Egy-egy térséghez 22-27 település tartozik. Minden térségnek kijelölt referense van, aki kapcsolatot tart a területéhez tartozó könyvtárakban dolgozó munkatársakkal. Intézményünkből 5 könyvtáros lát el referensi feladatokat (Pécsi ET, Pécsváradi ET, Sellyei ET, Szentlőrinci ET, Villányi ET) valamint egy fő tartja a kapcsolatot az önálló, nyilvános könyvtárakkal. Megállapodás alapján 4 könyvtáros vesz részt a Baranya megyei könyvtárellátásban a mohácsi, sásdi, siklósi illetve a szigetvári könyvtárból. Baranya megye 301 településéből tehát már 286 helyen a Csorba Győző Könyvtár végez könyvtári szolgáltatást.

 

Fotó: Sóki Tamás

 


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc