Ismét nemzetközi könyvtárbusz-találkozót szervezünk

A Csorba Győző Könyvtár második alkalommal szervez nemzetközi könyvtárbusz-találkozót. Az első, 2015-ben megrendezett esemény után idén május 31. és június 2. között ismét Pécsen találkoznak a könyvtárbuszos szakemberek és a könyvtárbuszok.

Ismét nemzetközi könyvtárbusz-találkozót szervezünk

– Klikk a nagyobb mérethez! –

A nemzetközi esemény célja, hogy intézményünk Pécs testvérvárosainak könyvtárbusszal rendelkező könyvtáros szakemberei és az I. Pécsi Könyvtárbusz-találkozón megismert szervezetek munkatársai számára szakmai tapasztalatcserét biztosítson a szolgáltatások továbbfejlesztése és a szorosabb együttműködés reményében.

A rendezvényen számos hazai és tizennégy külföldi könyvtár kollégái vesznek részt, a programon összesen tizenkettő – négy magyar, négy horvát, három szlovén, és egy román – könyvtárbuszt lehet majd megtekinteni.

A találkozó részeként május 31-én a Dél-dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont épületében szakmai konferencia kerül megrendezésre, ahol a résztvevők megismerhetik egymás jó gyakorlatait, új kutatási eredményeit. A konferenciát megnyitja Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

Az esemény második napján, június 1-jén a könyvtárbuszok nyílt nap keretében a járművekhez kapcsolódó játékokkal várják a meghívott általános iskolás diákokat és az érdeklődőket 10.00 órától 12.30 óráig a Széchenyi téren. A hazai és a külföldi szakemberek délután pedig három workshopban különböző szakmai témákat járnak majd körül.

Június 2-án az esemény zárásaként a konferencia vendégeinek lehetősége nyílik megismerni Pécs nevezetességeit, világörökségi emlékeit.

További információ és részletes program: bibliobus.csgyk.hu

 


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc