Túl a kétszázadik KönyvtárMozi előadáson Baranyában

A 2015-ös indulás óta Baranya megyében már 200 KönyvtárMozi előadás valósult meg. A kezdeményezést sikerként könyvelhetjük el, hiszen egy újabb szolgáltatással bővült a kistelepülési könyvtárellátás. A szolgáltatáshoz csatlakozott baranyai településszám országos szinten is kiemelkedő.

84aAz országos Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerbe (KSzR) az elmúlt év végén újabb könyvtári szolgáltatás került bevezetésre. A könyvtármozi a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA) gyűjteményére építve olyan komplex szolgáltatást biztosít, amellyel az 5000 fő alatti kistelepülések lakosainak viszik el a magyar filmkultúra kiemelkedő alkotásait.

A könyvtármozi programsorozatához a Csorba Győző Könyvtár azonnal csatlakozott. Már a kezdetekben arra törekedtünk, hogy az aprófalvas megyénkben a filmalkotások 352bmegismerésén túl olyan könyvtári programokat lehessen megtartani a könyvtári szolgáltató helyeken, amelyek túlmutatva a „mozi-élményen”, közösségépítő, készségfejlesztő, a vidéki lakosság kompetenciafejlesztésére törekvő alkotások és hozzá kapcsolódó foglalkozások, interaktív előadások legyenek.

A Baranya megye 58 kistelepülésének könyvtári ellátását biztosító 2 könyvtárbusz mellett 11 kistelepülésen indult útjára a KönyvtárMozi.

2016 első negyedévében az újonnan regisztrált könyvtári szolgáltató helyek folyamatosan kezdték meg a filmvetítéseket és havonta legalább egy programot szerveztek 137ca településeken. A tavaszi Internet Fiesta jó alkalmat adott arra, hogy a Csorba Győző Könyvtár tovább népszerűsítse a KönyvtárMozi szolgáltatást.

A mostani év szeptemberében elmondható, hogy Baranya megyében lezajlott 200 sikeres program, amelyeken közel 4000 fő vett részt, mindez összesen 46 településen.

Túl a kétszázadik KönyvtárMozi előadáson Baranyában

– Klikk a nagyobb mérethez! –


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc