I. PÉCSI KÖNYVTÁRBUSZ-TALÁLKOZÓ – SAJTÓHÍR

A Csorba Győző Könyvtár Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve, I. Pécsi Könyvtárbusz-találkozó címmel hagyományteremtő rendezvényt szervez. A Nemzeti Kulturális Alap által is támogatott program fővédnöke dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkára.

I. PÉCSI KÖNYVTÁRBUSZ-TALÁLKOZÓ –  SAJTÓHÍR

– Klikk a nagyobb mérethez! –

A Csorba Győző Könyvtár Baranya megyében 283 településen végez mozgókönyvtári szolgáltatást, melyből 58 településen könyvtárbusszal látja el a hatályos kulturális törvény szerinti feladatát. A 2010-ben elindított első busz mellé 2014-ben állt szolgálatba az újabb könyvtárbusz. Mindkét jármű beszerzése az Európai Unió 100 százalékos támogatásával valósult meg a kistelepüléseken élő, hátrányos helyzetű lakosok könyvtári ellátása érdekében.

A könyvtár ezúttal nemzetközi könyvtárbuszos tapasztalatokkal rendelkező kollégákat hív közös gondolkodásra a szolgáltatás további fejlesztése és szorosabb együttműködés érdekében. A szakmai találkozó első napján összesen 12 hazai és külföldi előadó kap lehetőséget arra, hogy bemutassa a könyvtárbuszos szolgáltatásait, a legjobban hasznosítható gyakorlatait. Horvátországból (Vinkovce), Ausztriából (Graz), Szlovéniából (Maribor, Muraszombat), Boszniából (Bihács), hazánkból pedig Nyíregyházáról és Miskolcról könyvtárbusszal együtt érkeznek a résztvevők.

A szervezők szándéka, hogy az Európa-szerte népszerű speciális szolgáltatások előnyeit minél többen megismerjék, ezért április 24-én 9.30–12.30-ig bárki számára szabadon megtekinthetőek, bejárhatóak lesznek a Tudásközpont parkolójában állomásozó járművek. Ezen a napon több iskolából érkeznek fiatalok, hogy játékos feladatok segítségével ismerhessék meg a buszokat és a szolgáltatást.

További információ:
Csorba Győző Könyvtár
pajor.zsofia (kukac) baralib.hu
72/501-500/28099
www.csgyk.hu

pecs-logok


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc