Januártól már 285 településen szolgáltatunk Baranyában

Januártól Vajszló és Villány is bekapcsolódik a Baranyai Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerbe, így egy nagyközséggel és egy várossal is bővül az ellátott települések sora. 2018-tól tehát a megye 285 településén jelen lesz a Csorba Győző Könyvtár.

A Baranya Megyei Könyvtárellátási Rendszerben (BKSZR) indulásakor, 2013-ban intézményünk a megyét a magas településszám miatt 9 ellátási térségre osztotta. Egy-egy térséghez jelenleg 22-27 település tartozik, minden térséget egy-egy hálózati szakreferens koordinál, akik egyben a kapcsolattartók a megyei könyvtár és a térség települési könyvtárai között.

Baranya Ellátási Térségei

A 9 térség közül négyben a feladatot a városi könyvtárral (Mohács, Sásd, Siklós, Szigetvár) együttműködve végzi a Csorba Győző Könyvtár. 2018-tól az ellátott települések száma bővül, hiszen Vajszló és Villány is csatlakozik a BKSZR-hez, így az idei évtől Baranya 301 települése közül már 285 helyen (ebből 59 településen könyvtárbusszal)  lesz jelen a Csorba Győző Könyvtár, mint szolgáltató.

A BKSZR elmúlt időszakáról bővebben Szöllősi Gréta osztályvezető beszélt egy év végi interjúban, a beszélgetés weboldalunkon elolvasható.

Januártól már 285 településen szolgáltatunk Baranyában

– Klikk a nagyobb mérethez! –

Későbbi hírek

© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc