Szakmai program a Zeneműtárban

Intézményünk meghívására érkezett hozzánk a Zenei Könyvtárak Nemzetközi Szövetségének (AIBM) Magyar Nemzeti Csoportja. A csoport a szakmai program mellett megtekintette a Tudásközpont épületét, a Kodály Központot és a Zsolnay Negyedet is. 

Az AIBM szakmai programjának helyszíne Zeneműtárunk Tiszay Andor szobája volt, amely az értékes Tiszay Andor gyűjtemény elhelyezésére, a digitalizáló munka végzésére, valamint 25-30 fő befogadására alkalmas rendezvényszobaként is funkcionál. Fűkőné Herceg Helga, az Olvasószolgálati Osztály vezetője és Kovácsné Sorossy Csilla, intézményünk Zeneműtárának csoportvezetője köszöntötték a résztvevőket. A szakmai előadások és beszélgetések fő célja az volt, hogy a kollégák megnézzék és megvitassák, milyen módon őrzik és népszerűsítik a helyi zeneélet dokumentumait és eseményeit a zenei könyvtárosok szerte az országban. A közös megállapítás az volt, hogy ma már az internet lehetőségeivel élve, ennek a munkának széleskörűek a lehetőségei. Azért is érdemes ezekkel a kezdeményezésekkel megismerkedni, hogy a zenei könyvtárosok, a kutatók, a zenepedagógusok és a zenebarátok körében is felhívhassák a figyelmet a zenei helyismereti tevékenység értékeire, jelentőségére. Fontos a már elért eredmények népszerűsítése, hogy minél hamarabb hasznosíthassák munkájukban az érdeklődők.

A pécsi szakmai program teljes beszámolója a Zenei Könyvtárak Nemzetközi Szövetségének Magyar Nemzeti Csoportjának weboldalán olvasható: http://media.lib.unideb.hu/zksz/aibm/dok/AIBM_talalkozo_Pecs_2017_10.pdf

 

Szakmai program a Zeneműtárban

– Klikk a nagyobb mérethez! –


© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc