Csorba Győző Emlékkonferencia (képriport)

2016. november 21-én Csorba Győző századik születésnapján a Csorba Győző Könyvtár és a Csorba Győző Társaság nagyszabású konferenciát szervezett. A konferenciát dr. Őri László alpolgármester nyitotta meg. Az eseményen a költő korábbi munkatársai, írók, irodalomtörténészek is felszólaltak. A konferencián előadott többek között Pomogáts Béla, Tóth Krisztina, Csuhai István, Albert Zsuzsa és Bertók László. Díjakat vehettek át a Koch Valéria Iskolaközpont és a Csorba Győző Társaság fordító és versillusztrációs pályázatán helyezéseket elért diákok.

Emlékplakettet kaptak Csorba Győző emlékének fennmaradása és munkásságának bemutatása érdekében végzett tevékenységükért: Ágoston Zoltán, Albert Zsuzsa, Bertók László, Csuhai István, Görföl Balázs, Kovács Attila, Meliorisz Béla, Méhes Károly, dr. Nagy Imre, Parti Nagy Lajos, Pintér László, Pomogáts Béla, Sólyom Katalin, dr. Szirtes Gábor, Tóth Krisztina. Az emlékplaketteket Pálffy Katalin szobrász és éremművész készítette.

A konferencia zárásaként a Leőwey Klára női kar mutatta be Csorba Győző: Március című versére írt zeneművet.

A konferencia a Csorba Győző Emlékév egyik záróeseménye volt. Az emlékév rendezvényeinek megszervezését Pécs Megyei Jogú Város támogatta.

A konferencia előadásai megtekinthetőek ITT.

img_4057

Csorba Győző Emlékkonferencia (képriport)

– Klikk a nagyobb mérethez! –

Későbbi hírek

© 2011-2017 Csorba Győző Könyvtár Creative Commons Licenc